UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys Dow Jones Industrials - Ackumulationsfas i samband med positiva formationer

16:53 / 3 juni 2016 Article

(Veckograf) 

Den amerikanska börsen har nu under en längre tid rört sig upp och ner. Dow Jones Industrials handlas tydligt i en ackumulationsfas. Detta är en uppladdning inför framtida rörelser. Högpunkten i denna trendkanal noteras vid 17 900. Lågpunkten finner vi runt 15 400. Starka etableringar över respektive under trendkanalen kan utlösa starka rörelser. MA20 har korsat MA50 i positiv trend, detta indikerar att den underliggande trenden har vänt till uppsidan. Observera att grafen är en veckograf, MA20 motsvarar alltså glidande medelvärde för 20 veckor. Under de senaste nedåtgående trenderna så har DJIA inte utlöst denna korsning innan en nedåtgående trend har påbörjats (2008 samt 2001).

Förra veckan publicerade vi en teknisk analys för guldet samt dollar index. Där vi informerade läsarna att guldet kortsiktigt kunde bryta ner till nedsidan och i samband med detta nå en notering runt 1 000. Dollar index var även nära att utlösa en positiv MACD-korsning i veckografen. En högre dollarkurs kan indikera ökade kapitalflöden in till USA. Detta kapital kan även söka sig till börsen.

En månads stängning över 17 800 kan initiera en uppåtgående trend, vid detta fall noteras nästa motstånd vid 19 943 i form utav 161,8 % fib-nivån. I förlängningen finner indexet även ett motstånd mellan 161,8 % fib-nivån samt 261,8 % fib-nivån, detta motstånd noteras runt 21 300. En notering under 15 400 kan initiera en korrektion ner, vid detta fall noteras nästa långsiktiga stöd vid 13 000 – 14 000. RSI noteras vid 57, detta indikerar att indexet är tekniskt neutral. En RSI-notering över 70 i samband med en notering över 18 200 kan initiera en uppåtgående trend mot målområdet 19 000 - 21 000.   

(Klicka på bilden för en förstoring) 

Dow Jones Analys DJI