UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys S&P-500 - Laddar upp för potentiell uppgång

16:40 / 6 maj 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Veckograf)

S&P-500 har haft en bättre start på året jämfört med OMXS30, indexet har stigit cirka 1,2 % YTD. Indexet har länge korrelerat med rörelserna i USD/JPY. USD/JPY noteras nu på väldigt låga nivåer YTD, valutan ser även tekniskt sett väldigt svag ut. S&P-500 visar just nu inga tendenser för högre notering, indexet handlas just nu i en ackumulations fas. Detta kan vara en uppladdning för högre rörelser i framtiden. En korrektion ner för att lura in sentimentet till nedsidan kan behövas för att få bränsle upp. Om en stark rörelse ner sker för att testa tidigare toppnivåer som skedde år 2000 och 2007. Såvida indexet vid det tillfället finner stöd vid noteringen 1550 kan det indikera att den långsiktiga trenden är positiv. Detta kommer även ge indexet en ny högre botten (för den långsiktiga trenden) vilket kan i en positiv trend indikera en ny högre högpunkt. Indexet finner även ett långsiktigt stöd vid 1570 vilket är 38,2 % fib-nivån för denna trend. En etablering under 1550 kan indikera ytterligare nedgångar.

En indikation på att botten är satt är när kursen når en lägre lågpunkt i samband med en högre RSI-notering.

(Klicka på bilderna för en förstoring)