UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys Guld - Potentiellt utbrott ner till 1000

15:42 / 27 maj 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Dagsgraf för Guldet samt Veckograf för Dollar Index) 

Den 8 april publicerade vi en Teknisk analys för Guldet. Vi informerade läsarna om att guldet långsiktigt var på väg in i en ny trend. Vi observerade även att en etablering över 1370 skulle kunna indikera att guldet var på väg att göra nya ATH. Guldet fann motstånd vid 1300.

Trenden verkar nu falla och guldet ser nu ut att röra sig neråt för att återigen testa stödet vid 1150. Närmsta stöd noteras på 1203, 1174 samt 1144 i form utav 38,2 %, 50 % samt 61,8 % fib-nivåer. Noteringar under dessa nivåer kan initiera en nedåtgående trend ner till 1000. Kursen har även utlöst en negativ MACD-korsning på höga nivåer. Observera att MACD inte har utlöst en negativ korsning på dessa nivåer sedan november 2012, korsningen som skedde 2012 var starten på en nedåtgående trend som varade i cirka 4 år.

Ett brutet stöd respektive motstånd behöver vanligtvis testas en ytterligare gång efter ett utbrott. Guldet har ännu inte testat nivåerna runt 1150 samt 1050. En stark rekyl ner för att svara på den starka uppgången har ännu inte skett.

MACD indikerar att guldet kan se en stark rekyl ner. En notering under 1000 kan initiera en nedåtgående trend, vid detta fall finner vi nästa stöd vid 896 i form utav 161,8 % fib-nivån. För att guldet ska utlösa en stark rörelse uppåt kan det först behövas en volatil rörelse ner som i sin tur kan utlösa en stark pendulum swing ner till nedsidan. Detta kan lura in sentimentet till att korta, vilket senare kan vara bränslet uppåt.   

Dollarn är även tekniskt stark. Rörelse i valutan har skett i en ackumulationsfas, ett utbrott i trendkanalen kan generera starka rörelser neråt respektive uppåt. Valutan har även format ett omvänt huvudskuldra-formation. Dollar Index är även på väg att utlösa en positiv MACD-korsning. Detta i samband med en bruten nacklinje kan initiera en stark uppåtgående trend. En högre dollarkurs kan pressa ner priset på guldet, då guldet handlas i USD.  

[Klicka på bilden för en förstoring] 

Guld analys