UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce - Swedencare

09:43 / 24 maj 2016 Article

Vi välkomnar idag Swedencare som nytt bevakat bolag på Introduce.

Swedencare introduce.se aktieanalys

Swedencare utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom djurhälsa för den globala husdjursmarknaden. Bolagets främsta produkt, ProDen Plaqueoff, är patenterad och försäljning bedrivs i cirka 50 länder världen över. Efter förvärv av Bolagets tre största återförsäljningsbolag sker ungefär 75% av försäljningen via egna kanaler och cirka 25% via återförsäljare. Förvärven medför att Bolaget kommer närmare slutkunden och ökar möjligheten till förbättrade marginaler.

Proforma 2015 uppgick bolagets omsättning till 46,1 MSEK med EBITDA-resultatet 13,8 MSEK. Organisk tillväxt om 17 % per år 2012 - 2015, med en EBITDA-marginal om 32% år 2015.

Bolaget ska listas på First North och genomför i samband med det en nyemission, du finner prospekt och annan information här. Anmälningsperioden är mellan 23 maj - 3 juni 2016 med beräknad första handelsdag den 14 juni. Tryck på "Följ bolaget" på bolagets sida för att i framtiden löpande få uppdateringar om analyser och intervjuer.

Bolaget håller en investerarpresentation 2 juni 12.00, anmäl er här