UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se

17:01 / 15 april 2016 Article

Introduce.se


Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


 

prognoser

 

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna vecka har vi screenat fram bolag på Introduce med omsättningstillväxt om minst 15 % och ett EV/EBIT om högst 15 (2016E) sorterat efter börsvärde. Denna gång finner du även mer information om de topp tre screenade bolagen.   


jays aktieanalys introduce

Denna vecka publicerade vi en analys för Jays. Nedan finner du ett utdrag från analysen: 

''Jays nettoomsättning under Q3 i det brutna räkenskapsåret uppgick till 9,0 MSEK (9,0) vilket var betydligt under våra estimat - vi hade räknat med tillväxt. De nya u-Jays och a-Jays Four+ blev försenade från leverantör och försäljningen kom igång först efter kvartalets utgång. Detta torde vara den enskilt största orsaken till differensen mot vårt estimat. Bruttomarginalen, vilken under den senaste tiden påverkats negativt av en svag svensk krona kom in i linje med våra estimat. Rörelseresultatet i Q3 var -4,1 MSEK (-4,7). Jays har efter den svaga försäljningen på sistone nu vidtagit besparingsåtgärder. Bolagets kassa uppgick till 5,8 MSEK per sista januari.''


Lyssna på en intervju med VD  Rune Torbjörnsen:


 

brighter introduce.se aktieanalys

 

I onsdags offentliggjorde vi en analys för Brighter. Våra estimat är att bolagets omsättning kommer att hamna på 12 MSEK detta år samt 12,6 MSEK följande år, vilket motsvarar ett EBITDA-resultat om -9,6 MSEK 2016 samt 2017. 


.

  

Veckans första tekniska analys var för Bredband2. Detta är en uppföljning för en teknisk analys som vi publicerade förra månaden (Bredband2 - (TA) - Potentiellt utbrott), där vi informerade läsarna om att aktien var stark samt att motståndet 0,70 kr var viktigt att bevaka. Aktien bröt motståndet på 0,70 kr och till följd av detta så steg aktien 12 %. Läs mer om den senaste analysen här. Bolaget handlas till 16,2x EV/EBIT 2016e. 


 

introduce.se aktieanalys insider

 

Denna vecka publicerade vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer bland medverkande bolag på Introduce. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma. 


  

Kommande utdelningar - vecka 16

 

Vi listar kommande veckans förväntade utdelningar bland de bevakade bolagen på Introduce.

*X-datumet visar första handelsdagen då aktien handlas exklusive utdelning, d.v.s. du måste ha köpt aktien senast handelsdagen innan för att få rätt till utdelningen. På motsvarande sätt kan du först sälja innestående aktier tidigast på x-datumet om du önskar avyttra och ändå erhålla utdelningen. Teoretiskt sett kommer således bolagets förväntade utdelning att särskiljas från aktiekursen på x-datumet.

**Baserad på stängningskursen från föregående handelsdag (14 april 2016).


 

 

Denna vecka så kom pressmeddelandet om att trafikutskottet inför regeringens beredningsarbete framfört att Sverige inte bör anpassa intervallet mellan besiktningstillfällen till det som är minimikravet enligt EU-direktivet.


 

 

Stendörren har tecknat ett 8-årigt hyrestavtal för Stendörrens fastighet Blixljuset 14 med adress Harpsundsvägen 148 i Högdalen. Fastigheten på ca 1 000 kvm kommer att hyras ut till Taxiutrustning AB. 

Eolus offentliggjorde den 11 november 2015 att bolaget vunnit Malmö Stads upphandling av ett vindkraftverk. Köpeavtalet har nu ingåtts. Ordersumman uppgår till cirka 40,4 MSEK. Eolus ska etablera och leverera ett nyckelfärdigt vindkraftverk av modell Vestas V126 3,3 MW till Malmö Stad. Bolaget handlas till 5,3x EV/EBIT 2016e. 

I torsdags offentliggjorde Consilium sin första order för deras nya SIL2-godkända brandlarmsystem, systemet ska installeras på en oljeplattform i Nordsjön. Bolaget handlas till 7,8x EV/EBIT 2016e. Stendörren har även en direktavkastning om 2,5 % 


 

Teknisk analys

 

Vår tekniska analytiker tittade idag på råoljan som verkar visa positiva signaler. Klicka här för att läsa hela analysen.


Peter kommenterar

 

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker

Peter kommenterar är en ny artikelserie på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka heter artikeln - Lågt ställda vinstförväntningar 


introduce.se aktieanalys remium

Nästa vecka så har vi presentationer med Elos Medtech, Everysport och Nexstim. Glöm inte att anmäla er till dessa luncher.  


Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.