UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

17:06 / 8 april 2016 Article

Introduce.se


Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


Den 4 april annonserade Moberg Pharma om avyttringen av Jointflex, Fergon och Vanquish till Strides Pharma Inc för 10,4 miljoner USD varav 0,4 miljoner USD utgör lagervärdet. Moberg Pharmas strategi är att bygga värde genom lönsam tillväxt av strategiska varumärken, förädling av utvecklingsprojekt samt förvärv. Avyttringen möjliggör ytterligare fokus för Moberg Pharma på dess kärnverksamhet. Lyssna nedan på VD Peter Wolperts intervju från 17 februari. 


Maxkompetens aktieaanalys introduce.se

 

Denna vecka publicerade vi en analys för Maxkompetens. Vår analytiker estimerar att bolagets omsättning kommer att hamna på 135 MSEK detta år samt 148,6 MSEK följande år, motsvarande en omsättningstillväxt om 18,2 % (2016) samt 10 % (2017). Kursen handlas till EV/EBIT 8,4x 2016e med en direktavkastning om 2,1 %. 

 

 


. 

Denna vecka så publicerade vi en uppföljning på en teknisk analys som vi skrev förra veckan. Då informerade vi läsarna om att Vitrolife rör sig nära ett Elliot Wave-mönster och om detta var fallet kunde vi få den femte impulsvågen uppåt, strax därefter så gick aktien upp cirka 10 % på fem handelsdagar. 


Jays introduce.se aktieanalys

Jays VD Rune Torbjörnsen svarar på frågor om kvartalets påverkan av produktförseningarna, vilka besparingsåtgärder som har genomförts, hur han ser på bolagets olika geografiska segment och berättar avslutningsvis om Jays position i den konsoliderande hörlursbranschen.

 


 

I tisdags publicerade Lovisagruvan information om produktionen i mars. Produktionen om 4250 ton var såväl över plan och högre än produktionen i mars föregående år. Malmpriset ökade ytterligare i mars. Uttryckta i SEK per ton, steg zinkpriset med 4 % och blypriset med 1 % jämfört med föregående månad. Lovisagruvan handlas nu till 1,9x EV/S 2016e, bolaget har även en dirketavkastning om 6,8 %. 

G5 Entertainment publicerade även preliminära försäljningssiffror  för januari-mars 2016. Baserat på tillgängliga försäljningssiffror för perioden januari till mars 2016 så prognosticerar G5 kvartalsintäkter om cirka 99 MSEK. Aktien handlas nu till 6,8x EV/EBIT 2016e.


 

 

Med anledning av Besiktas nyhet har vi nedan skrivit en kommentar på Opus Group. Bolaget släpper sin rapport den 19 maj och vi återkommer i vanlig ordning med en uppdaterad analys efter rapporten.

Volatiägda Besikta (marknadsandel 21,7% i februari på den svenska besiktningsmarknaden ) förvärvar ClearCar (marknadsandel 5,1%) för 40 MSEK motsvarande ca 0,5x 2015 sales och 10x EBITDA. ClearCar blev tidigare i år av med sin ackreditering (tillstånd att bedriva besiktningsverksamhet) men fick det sedan tillbaka tillsvidare (Besikta utnyttjar tillfället och kommer troligtvis att införa sina egna rutiner).

Konsolideringen av den svenska marknaden har alltså börjat på allvar och allt annat lika blir Besikta + ClearCar större än Opus som trillar ned på tredjeplats marknadsandelsmässigt (mäter dock antal besiktningar och inte värdet).

Opus marknadsandelar är i svagt nedåtgående trend, detta trots ett utbytt IT-system för något år sedan – vilket som skulle leda till återtagna marknadsandelar – dock har affärsområdet tillväxt då Opus höjt priserna. 

En intressant komponent i bolaget är de internationella fordonsprovningsprogram som Opus fått tilldelade, i bl.a. Pakistan och Chile. Intäkter härifrån bör enligt bolaget kunna synas i Q1, för första gången.


 

Teknisk analys

 

Vår tekniska analytiker tittade idag på Guldet som verkar etablera en ny trend. Klicka här för att läsa hela analysen.

 


Peter kommenterar

 

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker
Peter kommenterar är en ny artikelserie på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka heter artikeln Inköpschefer allt gladare?


introduce.se aktieanalys remium

Nästa vecka så har vi presentationer med B&B Tools. Glöm inte att anmäla er till dessa luncher.  


Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.