UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys OMXS30 - Notering under viktig trendlinje

16:30 / 29 april 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Dagsgraf)

Förra veckan publicerade vi en teknisk analys för OMXS30. där vi varnade läsarna om negativa formationer i indexet. Vi informerade om att en notering under den negativa trendlinjen kunde vara starten på en nedåtgående trend. Indexet noteras nu under denna trendlinje. Dessa nedrekyler har även påbörjats när RSI noterats under 45. RSI noteras nu på 43. Dessa rörelser kan varna om ytterligare nedgångar.  

Närmsta stöd noteras nu på 1364, indexet behöver hålla sig under 1364 samt 1382 (tak för trendlinjen) för att vara fortsatt negativ. Nästa stöd därefter noteras på 1287 samt 1247. I förlängningen noteras nästa stöd på 1133.

En etablering över trendlinjen kan indikera ytterligare uppgångar. Närmsta motstånd noteras på 1430, 1460 samt 1530. Bevaka dessa nivåer då indexet de senaste 9 månaderna utlöst säljsignaler i samband med noteringar vid dessa nivåer.  

[Klicka på bilden för en förstoring]

 

OMXS30 analys bear trend