UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys OMXS30 - Negativa formationer

16:15 / 22 april 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Dagsgraf) 

För tre veckor sedan publicerade vi en teknisk analys för OMXS30, där vi varnade om falska formationer och rörelser emot sentimentet. OMXS30 har nu format ett snarlikt mönster till rörelserna som skedde oktober-november 2015 när nedgången påbörjades. Indexet har även nu format en omvänd huvudskuldra-formation med två toppar över nacklinjen. OMXS30 noteras även över den negativa trendlinjen. Sist indexet utförde dessa rörelser påbörjades en nedåtgående trend, indexet föll som mest 19% vid det tillfället. RSI noteras nu runt nivåer där rekyler ner har påbörjats. Bevaka 1385 då en etablering under det kan indikera ytterligare nedgångar. OMXS30 fann tidigare lågpunkt vid 161,8 % fib-nivån. För denna trend noteras 161,8 % fib-nivån på 1133.

[Klicka på bilden för en förstoring]

 

OMXS30, bear trend, börsen