UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Vi välkomnar Polygiene som nytt bevakat bolag på Introduce

11:08 / 24 mars 2016 Article

Vi välkomnar idag Polygiene som nytt bevakat bolag på Introduce.

Polygiene grundades 2006 genom en avknoppning från specialkemiföretaget Perstorp i Skåne. Bolagets additiv utvecklades ursprungligen i början av 2000-talet med syftet att skapa antibakteriella ytor på olika plastmaterial inom främst hygienindustrin och offentlig miljö. Polygiene har fortsatt att vidareutveckla applikationer för flera typer av material och har en avdelning för antibakteriella ytor, men från 2006 och framåt har utvecklingen främst riktats mot luktkontroll för textilier.

Polygiene aktieanalys introduce.se 

Svett i sig består av främst vatten och salt och luktar inte. Lukten uppstår när bakterier på kläderna förökar sig, särskilt på syntetfibrer - Frilufts- och sportkläder kläder utsätts just för intensiv svettning och därför är illaluktande kläder ett större problem inom detta segment. Polygiene har utvecklat en teknologi för behandling av alla typer av textilmaterial med hjälp av naturligt silversalt baserat på återvunnet silver. De antibakteriella egenskaperna ökar såväl fräschör som håller odören borta, utan risk för hudirritation, samtidigt som livslängden förlängs på kläder, skor och utrustning.

Bolaget bygger sitt eget varumärke genom ett aktivt arbete i hela värdekedjan, från utveckling och tillverkning hos underleverantörer till marknadsföring, distribution och aktiv kundsupport. Genom s.k. "co-branding" inom luktkontroll tillsammans med varumärkena kan ett tydligt kundvärde kommuniceras för konsumenterna (liknande Gore-Tex® och Lycra®) samtidigt som produkternas konsument-attraktivitet och värde stärks.   

Polygiene listades nyligen på Nasdaq First North med kortnamn POLYG.

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet och bakgrund.

Se den första inledande videointervjun med VD Christian von Uthmann, som bland annat berättar om tekniken bakom Polygiene, den etablerade kommersialiseringen av bolagets produkter, de välkända varumärkena som bolagets kunder samt varför man skall investera i bolaget.

Vi återkommer med den första analysuppdateringen på Polygiene..

Du kan lägga till bevakning på artiklar om Polygiene via vår prenumerationstjänst.