UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

16:49 / 11 mars 2016 Article


Introduce.se

 

 Vi försöker under rapportperioden sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


 

I måndags så publicerade vi en analys för G5 Entertaiment. Bolaget ökade intäkterna med 23,2% under Q4. Vi estimerar att bolaget kommer växa sina intäkter med 23,4% detta år, vilket ger bolaget ett p/e tal på 12. Under 2016 så kommer G5 även att släppa ett antal spel, varav en del egenutvecklade, vilka har en högre marginalpotential.    

Se videointervjun här eller lyssna nedan på CFO Stefan Wikstrand. Stefan berättar hur arbetet med att dra ner på kostnaderna relaterade till användarförvärv i förhållande till intäkter fortlöper han talar även om hur dem egenutvecklade spelen kommer öka marginalen, samt om vad ledningen kommer fokusera på under 2016. 


 

 

Vi har uppdaterat analyserna på Karessa, Opcon och Hifab

I analysen av Karessa så pratar vi om att vår prognos för Q4 var ett rörelseresultat på -2,8 MSEK, bolaget presenterade ett rörelseresultat på -3,2 MSEK. Bolaget kommer att nu gå in i en mer kapitalintensiv period framgent i samband med de kliniska prövningarna, våra estimat för detta år är att kostnaderna kommer att öka till -22,4 MSEK.

I måndags så publicerade vi även en ny analys för bolaget Hifab. Vi estimerar att bolagets omsättning kommer öka med 0,80 %, samt nå ett nettoresultat på -5,1 MSEK, för 2017 är estimatet att de ökar omsättning med 2,8% samt når ett nettoresultat på 3,0 MSEK. Antalet konsulter uppgick till 390 st vid årets slut vilket även är en förklaring till intäktstappet under 2015.

Opcons omsättning minskade under Q4. Våra estimat är att bolaget kommer få ett nettoresultat på -9,5 MSEK detta år. Angående besparingsprogrammet så har bolaget som mål att minska kostnaderna med 25 MSEK på årsbasis från slutet av 2016.  

 


 

gaming corps aktieanalys introduce.se

 

Denna vecka släppte vi även en analys för Gaming Corps. Bolagets första spelprojekt har blivit försenat, nettoresultatet för Q4 hamnade på -5,6 MSEK. De är nu inne i en intensiv spelutvecklingsfas med förväntat hög burn rate. Vi estimerar att bolaget kommer få en omsättning på 28 MSEK detta år och 43,8 MSEK  året därefter (2017).  


 

Bredband2 

Tidigare i år la vi ut en teknisk analys där vi informerade om att nästa motstånd är 0,7kr. Nu har Bredband2 vänt upp och håller på att testa det motståndet. Idag publicerade vi en ny teknisk analys då aktien är i ett väldigt intressant läge. Aktien visar potential för ett utbrott mot uppsidan.   Nordic Leisure, Cassandra Oil och myFC

  

Denna vecka så publicerade vi analyser för Nordic Leisure, Cassandra Oil och myFC.

I tisdags så publicerade vi en analys för bolaget Nordic Leisure. Antalet aktiva kunder för onlineverksamheten växte med 83,8%. Bolaget redovisade även intäkter på 34,1 MSEK. Vi estimerar att bolaget kommer öka omsättningen till 255,8 MSEK detta år samt 302,7 MSEK nästa år. Aktien är prissatt på 24,8 EV/EBIT.

Vi publicerade även en analys för Cassandra Oil. Rörelseresultatet hamnade på -8,9 MSEK. Den totala kostnadsmassan minskade med 4,3 MSEK under Q4 jämfört med samma period under fjolåret.

För myFC så tyngde nedskrivningarna Q4. Vi estimerar att bolagets omsättning kommer hamna på 16 MSEK detta år samt 28,4 MSEK nästa år. Vi uppskattar att intäkterna kommer stå stilla på 0,1 MSEK för Q1 men för Q2 så är estimatet att omsättning tar fart till 3,4 MSEK. Se även intervjun med VD Björn Westerholm där han förklarar kvartalets händelser. 


 Cavotec introduce.se aktieanalys

Denna vecka lanserade vi ett nytt bolag på Introduce. I samband med lanseringen publicerade vi en längre analys på bolaget samt en i vårat vanliga format. Ni finner båda här.

År 2015 så ökade bolaget omsättningen med 8% (valutarensat 2%), detta var i linje med bolagets guidance. För detta år så estimerar vi att bolaget ökar omsättning med 2,9%, aktien handlas idag på 13x EV/EBITDA. Företagsledning är nu försiktiga med sina prognoser för nästa år, de tror att den senaste tidens finansiella turbulens kommer att leda till en period av lägre orderingång. 


 Starbreeze aktieanalys introduce.se

Vi har även publicerat en ny analys för Starbreeze

Vi estimerar att bolaget kommer öka omsättningen till 280,8 MSEK detta år och 590,3 MSEK nästa år. Enligt vår analys så ser vi även att bolaget kommer nå ett nettoresultat på 87 MSEK detta år och 176 MSEK nästa år, vi tror även att EBITDA marginalen kommer ligga på 37% år 2016 och 56% år 2017. Idag prissätts aktien till 26,2x EV/EBIT.  


 

 

Vi har publicerat analyser för Medica Nord, Clavister och Kontigo Care  

Enligt våra estimat så kommer Medica Nord redovisa en omsättning på 92,2 MSEK detta år och 96,9 MSEK nästa år. Aktien prissätts idag på 11,2x EV/EBITDA. Vi estimerar även att bolaget kommer redovisa ett nettokassaflöde på 3 MSEK detta år.

I onsdags så publicerade vi en analys för Kontigo Care. Slutet av 2015 så tecknade Kontigo Care ett ramavtal med bolagen Humana och Feelgood. Våra estimat är att bolaget kommer omsätta 0,8 MSEK detta år och 5,2 MSEK nästa år.

Clavister rapporterade ett svagare Q4 detta år, omsättningen hamna på 20,5 MSEK vilket är -8% jämfört med relativt motsvarande period föregående år. Enligt våra estimat så kommer bolaget omsätta 108,1 MSEK detta år vilket innebär en omsättningstillväxt om 68,3%. Följande år (2017) tror vi att bolaget omsätter 182,5 MSEK. 


Denna vecka så publicerade vi en analys för Sectra. Bolaget ökade omsättningen med 12,6% förra året. Vi estimerar att bolagets omsättning växer med 11,5% detta år och 12% följande år. Aktien prissätts just nu till 18,4x EV/EBIT och har även en direktavkastning på 4,5%. Vi tror även att EBITDA-marginalen ökar till 19,5% detta år, vilket innebär en ökning på 0,5% jämfört med föregående års EBITDA-marginal. Vi räknar även att omsättning för Q1 kommer ligga på 224,9 MSEK.

Läs intervjun med VD Torbjörn Kronander där han beskriver höjdpunkterna för Q3 och lämnar kommentarer om orderingången samt marginalerna. Han talar även om vad dem kommer fokusera på under 2016. Vår analytiker var i USA och besökt Arcams kapitalmarknadsdag. Vi har idag publicerat en längre kommentar efter besöket. Bolagets underliggande bransch växer och Arcam ökade sin omsättning med 70% förra året och vi tror bolaget växer med 27% i år och 26% nästa. Nedan ett stycke från artikeln:

"Vi fick också höra hur kundsidan inom Medical ser på Arcams teknik. Jeremy Whiting på JRI Orthopaedics (tillverkare av ortopediska implantat) använder Arcams EBM-system för att tillverka nya produkter. Liksom inom Aerospace krävs det även här långa ledtider för utveckling, test och godkännanden. Whiting bedömer att en stor del av deras tillverkning kommer att ske additivt framöver då de ser stora fördelar med tekniken – designfrihet, komplicerade strukturer och att EBM-tillverkade produkter har en porös yta på implantaten som möjliggör osseointegration där titanimplantatet växer ihop med benvävnad på ett unikt sätt."


Ny funktionalitet

Vi har under veckan smyglanserat "Följ bolaget"-knappar på respektive bolags hemsida. Genom att följa bolaget direkt via mail får du som besökare snabbast besked om nyheter, artiklar, analyser och intervjuer om just ditt bolag.

intr

 


Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker
Peter kommenterar. Är en ny artikel på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka skriver han om oljan med rubriken - Är oljebotten nådd? Läs här!introduce.se aktieanalys remium 

Glöm inte anmäla er till vår kapitalmarknadsdag den 22 mars! Vi har även följande bolag på lunch, Ellen 14/3 och Orasolv 21/3. Anmäl er till dessa här.


 Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.