UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolaghändelser och nyheter på Introduce.se

17:03 / 18 mars 2016 Article

Introduce.se

 

Vi försöker under rapportperioden sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


 

Veckan startades med ett bud på Fortnox om 24 kronor per aktie från Visma. Vilket är en premie på cirka 52 % jämfört med den volymviktade genomsnittliga betalkursen om 15,78 kronor för Fortnox-aktien på NGM Nordic MTF under de senaste 90 handelsdagarna före offentliggörande av erbjudandet.Våran analytiker lämnade även en kommentar om detta läs mer om det här. Ett utalande från styrelsen publicerades även i måndags se mer om det här.  

 


 

I måndags så publicerade Tethys Oil en produktionsuppdatering för februari månad. Före avräkning av statens andel uppgick produktionen under februari månad till 357 805 fat, den genomsnittliga dagsproduktionen hamnade på 12 338 fat.  Läs vår senaste analys om Tethys Oil genom att klicka här. Våra estimat är att bolagets omsättning sjunker till 755,4 MSEK. EBITDA-marginalen förväntas sjunka till 35 %. 


starbreeze aktieanalys introduce

Vi publicerade en teknisk analys för Starbreeze i torsdags. Aktien har format en huvudskuldra-formation. För ytterligare kommentarer om den tekniska analysen, klicka här


Bild för insynshandel

Denna vecka publicerade vi även en sammanfattning om insynshandeln för de bolagen Introduce bevakar. 

 


Vi intervjuade GHPs VD Daniel Öhman. I intervjun inleder han med att berätta om fjolåret. Han talar även om satsningen på Förenade Arabemiraten, vilka andra geografiska områden som kommer vara intressanta framöver, förvärvet av Urolocentrum samt om det som behövs utav bolaget för att de ska nå sitt EBITDA-marginalmål om 10 %.  

Här kan du se videointervjun: 

En ny teknisk analys för Studsvik är publicerad. Aktien visar tekniska styrka men har en del motstånd framför sig i form av MA200 samt tidigare toppar. MFI noteras nu på höga nivåer vilket är en bra indikation om att köparna finns på plats. Läs mer om den tekniska analysen här. Vi publicerade även en analys förra månaden. Vi estimerar att bolaget omsätter 950 MSEK samt når ett nettoresultat på 22,5 MSEK detta år. Bolaget handlas till 9,7x EV/EBIT


 

medica nord aktieanalys introduce.se

 

I onsdags kom pressmeddelandet ut om att Medica Nord har beslutat att förvärva forsknings och utvecklingsbolaget Natumin Pharma AB. Förvärvet innebär stora möjligheter för det gemensamma bolaget, och värdefulla synergieffekter skapas så som utveckling av nya produkter. Läs mer om det här. Förra veckan publicerade vi även en analys av Medica Nord. 

 


 

I måndags så publicerade Petrosibir en produktionsrapport för februari månad. Totala produktionen för februari månad uppgick till 39 220 fat motsvarade en dagsproduktion om 1 352 fat per dag. 

 


Addnode aktieanalys introduce.se

En ny teknisk analys publicerades idag för Addnode. Aktien har haft en svag start på året, Addnode är ner 12 % i år. MA200 har tidigare agerat som stöd för aktien och har även varit starten på en uppgång. Klicka här för mer kommentarer

 


 

Enzymatica beslutade denna vecka om en företrädesemission på 60 MSEK, teckningskursen i emissionen är 2,18 kr. Företrädesemissionen är säkerställd upp till 100 % via teckningsförbindelser samt emissionsgarantier. 

 


 

  Teknisk analys - USD/SEK potentiellt trendskifte 

 Idag så publicerade vi en teknisk analys för USD/SEK. Valutan visar teknisk svaghet. Samtliga indikatorer har tidigare varnat för nedgång i USD/SEK vilket de även gör nu.  


Igår så släppte Seamless Distibution sin årsredovisning. Tillväxten var stark för Seamless, omsättningen ökade med 63 %. Föregående år så ökade transaktionerna med 50 %. Totalt så hanterades 3,7 miljarder i transaktioner med ett bruttovärde av 51 miljarder kronor på 18 marknader. För att nå SEQR 's fulla potential så kommer styrelsen tillsammans med ledningen att se över en lösning som möjliggör en långsiktig finansiering av Seqr.  


 

Denna vecka så har vi jobbat på att förbättra vår prenumenationssida. Så här ser vår nya prenumenationssida ut. Här kan du enkelt bocka in vilka bolag du vill följa samt vilken del du vill följa. 

 

 


Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker
Peter kommenterar. Är en ny artikel på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka skriver han om dollarn med rubriken - Vad styr dollarkursen? Läs här!. Peter talar om vad som styr dollarn på lång samt kort sikt. Han talar även om den amerikanska centralbankens ovilja att höja räntan samt hur det har påverkat dollar kursen denna veckan.Vår årliga enkät finns nu också, fyll i den gärna!

Tack på förhand för ditt deltagande. 

 STARTA ENKÄTEN


Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.