UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

17:27 / 4 mars 2016 Article

Introduce.se

 

 Vi försöker under rapportperioden sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


Elos Medtech introduce.se aktieanalys

Vi har släppt en ny analys efter Elos Medtech rapporterade det fjärde kvartalet. Vi tror bolaget växer med 14% nästa år och ökar sin marginal från 6,1% till 10,4%. Det innebär att bolaget just nu handlas kring EV/EBIT 15x. Lyssna även nedan på avgående VD Johannes Lind-Widestam när han i en intervju sammanfattar 2015.Konsult och telekombolaget Generic kom med sitt bokslut den 18 februari och vi har följt upp med en analys. Vi skriver om att Q4 var i linje med förväntan, den kraftiga resultatförbättringen inom Konsult samt kommenterar utdelningen. Vi tror bolaget ökar sin VPA från 0,48 kr till 0,52 kr, vilket innebär att aktien just nu handlas till cirka EV/EBIT 5,6x. Nedan ett utdrag ifrån analysen:

"Bakom den kraftiga resultatförbättringen inom Konsultverksamheten jämfört med motsvarande kvartal ifjol, finner vi en ökad fokusering mot försvarssektorn då den förlustbringande Management-enheten avyttrats."


 

Consilium kom med sin bokslutsrapport 25 februari och vi publicerade en analytikerkommentar.  samma dag. Nu har vi även följt upp med en analys, där vår analytiker skriver om omsättningsökningen, eftermarknadens andel som är 55% inom det största affärsområdet Marine & Safety samt orderstocken. Vi tror omsättningen ökar med ytterligare 13,7% nästa år, samtidigt som VPA går från 7,12 kr till 9,44 kr, en vinstökning på 32%.


 

Briox, som tidigare hette FINT, har släppt sina siffror för det fjärde kvartalet. Bolaget fokuserar på sälj och vår analys understryker detta:

"Enligt bolagets nya VD Johan Rutgersson, med bakgrund från bland annat E*TRADE och Prognosia, är det nu en förstärkt säljorganisation som står i fokus."


 

 
Vigmed kom med sin bokslutskommuniké den 18 februari och bolaget höll i samband med det en presentation hos oss. I vår uppdaterade analys skriver analytikern om engångskostnaderna under Q4, kostnadsreduktion om 20% och det digitala utfallet för 2018. Vigmed har kommunicerat ett finansiellt mål där ambitionen är att nå en omsättning om 150 MSEK för 2018.

Lyssna nedan på VD Henrik Olsen berätta om bland annat fokuset för 2016.


 SJR Q4

Bemannings- och rekryteringsföretaget SJR har rapporterat det fjärde kvartalet. Vi har uppdaterat en analys där vi tror bolaget växer med 9,7% nästa år och fortsätter höja sin utdelning, just nu handlas aktien till en direktavkastning om cirka 6,7%. Lyssna nedan på VD Per Ogunro kommentera året som gått och bakgrunden till rekryteringsintäkterna. 


 

Amasten publicerade sin bokslutskommuniké den 25 februari. Vi har släppt en analys på bolaget som går mot 4 miljarder i förvaltad volym. Vi skriver bland annat om den starka expansionen och den aktuella intjäningsförmågan. Se nedan intervjun med VD David Dahlgren där han bland annat berättar om utsikterna för 2016 och det senaste förvärvet.


Vi har uppdaterat analyserna på DistIT, Botnia Exploration och GHP

I analysen av DistIT pratar vi om att Q4 var över förväntan, de påbörjade särnoteringsplanerna för Alcadon och estimaten för 2016. Vi tror bolaget växer 6% i år och tjänar 3,84 kr per aktie. Det innebär att bolaget handlas till cirka EV/EBIT om 9,5x.

I GHPs analys skriver vi om den positiva tillväxttrenden som är intakt, tagna uppstartskostnader och förvärv och ny utdelningspolicy. Vi tror bolaget fortsätter växa, och ökar sin omsättning till 856 MSEK nästa år vilket innebär en tillväxt på 3,5%. Samtidigt ökar man marginalerna från 3,6% till 4,5%. Det innebär en EV/EBIT-multipel om cirka 14x.

Botnia Exploration är ett svenskt prospekteringsbolag med huvudsakligt fokus på guld. I vår analys skriver vi om projektportföljen, provbrytning och vintern borrprogram. 


 Avensia InXL introduce.se aktieanalys

 

Avensia (tidigare InXL Innovation) är ett e-handelslösningsbolag som hjälper kunder att öka sin försäljning i alla kanaler genom att skapa en förstklassig upplevelse online. Bolaget släppte sitt bokslut den 18 feb och vi har uppdaterat vår analys. Vi skriver om den positiva överraskningen som Q4 var, prisbilden på Storefront och att vi höjer estimaten. Vår analytiker förväntar sig att Avensia växer med 16,6% nästa år och gör en VPA på 0,27 kr. Det innebär att aktien handlas till cirka EV/EBIT 16x.

Lyssna nedan på VD Robin Gustafsson när han sammanfattar Q4 och berättar lite om framtiden.


Stevia-bolaget Bayn hade en händelserik vecka på Introduce. Den 23 februari meddelande man om ett nytt lån, samma dag kom bokslutskommunikén. Veckan där på kom en nyhet om ett samarbete med kontraktstillverkaren Jemedic AB. Vi har även publicerat en ny analys på bolaget där vi skriver om, lägre förlust än väntat, helhetslösningarna och justerade estimat.  


 

medcap aktieanalys introduce.se

MedCaps enhet Speciality Pharma fortsätter leverera. Det är rubriken på vår uppdaterad analys på bolaget. Vi skriver även om de höga engångskostnaderna och förvärv av nytt kärninnehav.  Nedan är ett utdrag ifrån analysen:

"Även Abilia visade en fin tillväxt om 14%. Det är värt att notera att Quickels ökade med 117% där organisk tillväxt uppgick till 41% och förvärvet av Cardiolex bidrog med en omsättning om 1,6 MSEK. Quickels är alltjämt ett litet innehav för MedCap då bolaget svarar för ca 2% av koncernens totala omsättning, och det kan antyda behov av ytterligare förvärv"

Bolaget har brutet räkenskapsår och ett kvartal återstår, vi tror 15/16 slutar med en VPA på 0,13 kr. Men att bolaget 16/17 ökar till en VPA på 0,29 kr. Lyssna nedan på VD Karl Tobiesons senaste intervju:


Kommunikationsutrustningsföretaget INVISIO Communications har publicerat sitt fjärde kvartal och vi har uppdaterat vår analys.  Bolaget har växte kraftigt 2013 och 2014, med 98% respektive 136%. Omsättningsökningen för 2015 var 14% och vi tror bolaget kommer växa 29% 2016. Lyssna nedan på VD Lars Højgård Hansen sammanfatta året som gått:  


prognoser

Vi har även uppdaterade analyser på, Malmbergs Elektriska, Nexstim, NFO Drives, Mindmancer, Allenex, FastPartner, Aqeri , Allgon och Stendörren.introduce.se aktieanalys remium 

Glöm inte anmäla er till vår kapitalmarknadsdag den 22 mars! Vi har även följande bolag på lunch, Ellen 14/3, Micropos Medical 15/3 och Orasolv 21/3. Anmäl er till dessa här.


 Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.