UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce - Cavotec

15:41 / 8 mars 2016 Article

Vi välkomnar idag Cavotec som nytt bevakat bolag på Introduce. 

Cavotec är en global industrikoncern som levererar kraftöverföring, distribution och kontrollteknologi som utgör länken mellan fast och mobil utrustning i hamnar och sjöfart, flygplatser, gruvor och tunnlar samt automation och industri.

Bolaget grundades av tre svenskar i mitten av 70-talet, verksamheten bestod då av att importera motordrivna kabelvindor. Sedan dess har inriktningen breddats rejält och omfattar nu drygt 40 bolag med verksamhet över hela världen. Cavotec har tidigare varit noterat på den Nya Zeeländska börsen sedan januari 2007 när Cavotec Group Holdings NV och Mooring Systems Limited slogs samman genom ett omvänt förvärv. Sedan oktober 2011 är bolaget noterat på Stockholmsbörsen.

För dig som vi läsa mer om bolagets verksamhet och bakgrund har vi en mer utförlig text här

 

 

Analys
Efter en trevande inledning på året avslutades 2015 med en omsättningsökning på ca 8% (valutarensat 2%), Detta var därigenom företagets högsta nivå någonsin och i linje med företagets "guidance" från hösten. Marknadsområdet Airports stod för den snabbaste ökningen. Detta område tillsammans med Ports & Maritime stod för nästan 80% av omsättningen för gruppen i kvartalet. Rörelseresultatet steg till 8,8 MEUR (6,5), vilket gav en rörelsemarginal på 11,2% (8,9).

 

Läs en inledande längre analys av bolaget på engelska här

Vi har även publicerat en kortare uppdatering efter senaste rapporten här

Du kan lägga till bevakning på artiklar om Cavotec via vår prenumerationstjänst