UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans främsta bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

17:19 / 12 februari 2016 Article

Introduce.se

 

 Vi försöker under rapportperioden sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se

  

Vi länkade förra veckan till Nolatos rapport och en intervju som f.d. VD Hans Porat spelade in. I måndags publicerade vi en uppdaterad analys på bolaget där vår analytiker estimerar att Nolato kommer ha en negativ tillväxt 2016 på -2,2%. Bolaget handlas till PE 14 och EV/EBIT 10,4, direktavkastningen är 4,9%.  

 


 

GHP annonserade ett förvärv igår.  Man skriver "Som ett led i att stärka och bredda GHP:s position i Stockholm har GHP förvärvat den välrenommerade kliniken Urologcentrum i Liljeholmen. Urologi är ett viktigt diagnosområde där fritt vårdval är under införande i Stockholm och patienterna ställer allt högre krav."

Bolaget har rapport den 24 februari.   

Butiksinredningsbolaget ITAB Shop Concept rapporterade sitt bokslut i tisdags och kom in något under våra förväntningar. Man annonserade också samma dag på eftermiddagen att man ingått ett treårigt avtal med Co-operative Group i Storbritanninen, läs det pressmeddelandet här. Vi har publicerat en analys med bolaget och ni kan nedan lyssna på en intervju med VD Ulf Rostedt. 


 

Proact släppte sitt bokslut igår och vår analytiker var snabbt ute med en utförlig kommentar på rapporten. Nedan kan ni läsa det första stycket ifrån kommentaren:

"Resultatmässigt kom Proact in med sin Q4 marginellt under våra förväntningar om 39 MSEK, då justerad EBT uppgick till 37,5 MSEK (21,5). Bolaget har under kvartalet tagit engångskostnader om 8 MSEK (2) till följd av förvärv och omstruktureringar. Omsättningen blev lägre än de 838 MSEK vi räknat med och uppgick till 763 MSEK (706). Det förklaras i huvudsak av lägre systemintäkter i Nordics, dessa minskade Y/Y, än vad vi räknat med. Systemintäkter har i regel sämre lönsamhet vilket förklarar att resultatet trots lägre omsättning i stort sett blev som förväntat." 

Ellen har också släppt sitt bokslut och vi är ute med en analys på bolaget med huvudrubriken "Genombrott i Asien". Analytikern skriver också om pressade bruttomarginaler och positivt kassaflöde.

 


 

Catella kom i veckan med en nyhet där de annonserar föväntade engångsintäkter till följd av Visa Inc.s föreslagna förvärv av Visa Europe. Aktien handlades upp på nyheten och handlas i skrivande stund till 19,20 kr. Bolaget presenterar sitt bokslut den 19 februari och vi återkommer senare med en uppdaterad analys.


 

Opus Group hade en nyhetsintensiv höst och bolaget har under 2016 inte publicerat några nyheter. Bokslutet kommer den 18 februari och vi har innan dess tittat på det tekniska läget hos aktien:

Opus Group teknisk analys 2016


 

Vi skrev om HMS Networks förra veckan och har nu publicerat analysen. Bolaget handlas till ett EV/EBIT om 20x och vår analytiker tror att bolaget växer med 28% i år.

HMS


 

Fortnox kom med sitt bokslut i tisdags och dagen efter meddelade bolaget att VD Sara Arildsson lämnar bolaget. Man kan också i rapporten läsa att styrelseordförande Leif Johansson och styrelseledamöter Arne Karlsson och Christer Nilsson avböjer omval. Vi publicerade idag en analys på bolaget.


 

Vi skrev förra veckan om Electra Gruppen och publicerade en videointervju med VD Anneli Sjöstedt. Nu har vi även publicerat en analys med bolaget, rubriken är  "Strax under estimat". Aktien har idag en direktavkastning på 6,9%.


 

JLT Mobile Computer publicerade sitt bokslut i tisdags. 

Nedan berättar JLTs VD Per Holmberg om det fjärde kvartalet, hur omställningen mot hamn- och lagersegmentet utvecklats och vad som låg bakom detta valet. Vidare beskriver han kort bolagets nya produkter, vad man skall göra med den stora nettokassan och avslutningsvis varför man är så optimistisk inför 2016. 

 

Vår chefsanalytiker Peter Malmqvist synar börsens händelser och kommenterar det senaste åt Introduce besökare. Denna gång tar han upp börsens värdering generellt. Läs den fullständiga texten här.

 


 

Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.