UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans främsta bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

19:00 / 5 februari 2016 Article

Introduce.se

 

 Vi försöker under rapportperioden sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se

  

 

 

Veckan inleddes med att Railcare fick en order till London Underground på ytterligare 4 MSEK. Bolaget kommunicerade lärkostnader i Storbritannien innan årsskiftet men pressmeddelade att man i princip var klar med revisionen den 12 januari och att de kör med alla 5 Railvac-maskiner.   

Railcare rapporterar den 25 feb och handlas idag till P/E-tal om cirka 8 och vår analytiker förväntar sig för 2016 en omsättningstillväxt om 24,5%. Klicka här för att läsa mer om bolagets nyckeltal. 

 


 

 

Kriminalteknikbolaget MSAB presenterade sitt bokslut förra fredagen och Introduce publicerade en intervju med VD Joel Bollö i måndags. Bolaget släppte redan preliminära bokslutssiffror den 15 jan och vår analytiker kom i veckan med en uppdaterad analys. Bolaget handlas till ett P/E-tal om cirka 24 men har en stor kassa, och därför ligger EV/EBIT-multipeln kring 17. Läs mer om bolagets nyckeltal här.  

 


 

 

Concordia presenterade sitt bokslut hos oss i fredags och slog våra estimat. En tidig kommentar på rapporten flaggade för marknadens besvikelser kring utdelningen och VD Kim Ullman berättar om detta i intervjun nedan. Vi publicerade i veckan en uppdaterad analys på bolaget. 

 


 

2E Group får en ny VD. Pelle Mattisson tar över efter Hélène Gustavii som lämnar koncernen för nya utmaningar. Pelle Mattisson tillträdde tjänsten den 1 februari 2016. 2E Groups styrelseordförande Jan Friedman kommenterar:

- VD-skiftet har sin grund i styrelsens ambition att söka en bredare inriktning av 2E Group-koncernen.

Bolaget rapporterar 10 feb och vi förväntar oss att året slutar på 920 MSEK vilket innebär en omsättningstillväxt om 12,1%. Man meddelade också idag att Showtic lanserar en ny hemsida.


Seamless meddelade ett partnerskap med Xpress Money och går därmed in på marknaden för internationella överföringar. Bolaget kommer på en lunchpresentation hos oss den 19 feb.


Uniflex kom i måndags med sin bokslutskommuniké och vår analytiker var snabbt ut med en kommentar. Rapporten var i linje med våra estimat, men den föreslagna utdelningen var högre, 1,5 SEK mot vårat estimat om 1,10 SEK. En höjningen från tidigare 0,80 SEK. Bolagets direktavkastning ligger just nu på 8,5%.

En uppdaterad analys finns nu också att läsa och lyssna också på en intervju med VD Jan Bengtsson.

 


 

KONT OPCI

Bolagen Kontigo Care och Opcon hade varsin nyhet under veckan. IT/Medicinteknikbolaget Kontigo Care meddelade att man fått ett tillväxtlån ifrån Almi, VD Daniel Benitez kommenterar:

"Kontigo Care är inne i ett mycket spännande skede, och det är glädjande att Almi visar förtroende för oss i denna fas. Införsäljningsprocessen av TripleA har förskjutits något jämfört med vår ursprungliga tidsplan, men intresset från marknaden är oförändrat och fortsatt stort. Tillskottet av rörelsekapital gör att vi kan fortsätta vår marknadslansering enligt plan"

Opcons dotterbolag Saxlund tog en brittisk stororder med ett värde över 32 mkr. Saxlunds VD Harald Wehner kommenterar:

"Vi är stolta över att kunna hjälpa Babcock & Wilcox Vølund i ännu ett förstklassigt projekt. Vi levererar utrustning som är avgörande för att säkerställa hög tillgänglighet, effektivitet och flexibilitet för våra kunder. Med omfattande verksamhet i Tyskland, Storbritannien och Sverige och runt 60 års erfarenhet kan vi erbjuda innovativa och beprövade lösningar inom de flesta applikationer"


 

Industribolaget Lagercrantz har kommit med sin Q3-rapport. Vår analytiker har publicerat en analys och VD Jörgen Wigh har svarat på våra intervjufrågor. Bolaget handlas till PE 16,5 och en direktavkastning på 2,9% med en förväntad tillväxt på cirka 10% för sitt brutna räkenskapsår. 


Ett annat bolag inom industri, Elanders, har kommit med sin Q4-rapport. Vår analytiker har skrivit en publicerad analys med kommentarer på marginalförbättringen, förvärvet av förpackningsbolaget och framtida marginalantaganden. Bolagets PE-tal är 8,5 och ger idag en direktavkastning på 3,6%. 


 

Consilium och Pricer kommunicerade i veckan varsin order. Consilium erhöll en tysk order på utrustning till båtar, VD Ove Hansson kommenterar ordern: "Consilium är en ledande global leverantör av säkerhetssystem till nichmarknader med höga säkerhetskrav och höga skyddsvärden. Ovanstående order stärker ytterligare vår position inom navy-marknaden"

Pricer fick en stororder från en ledande fransk dagligvarukedja, ordervärdet uppskattas till cirka 100 miljoner kronor. VD Jonas Vestin: "Vi har ett djupt strategiskt samarbete med denna kund som är en av våra främsta och äldsta kunder i Frankrike och vi gläds naturligtvis åt denna bekräftelse på ett fortsatt förtroende för Pricer. Beställningarna understryker att vår lösning är marknadsledande inom dagligvaruhandeln"


Vindenergibolaget Eolus Vind har rapporterat och bolaget var i veckan hos oss på en presentation. En analys finns nu ute på bolaget där bland annat avtalet med Google kommenteras. Lyssna också på VD-intervjun med Per Witalisson där han kommenterar kvartalet och hur ökad kvotplikt i elcertifikatssystemet påverkar. Vi tror bolaget delar ut 1,50 kr (brutet räkenskapsår), och just nu innebär det en direktavkastning om 7%.


 

 HMS Networks publicerade sin bokslutskommuniké idag och kom in under våra estimat. Bolaget har också i veckan hunnit pressmeddela att de förvärvar eWon, Introduce har publicerat en kommentar på nyheten och här är även en rapportkommentar ifrån vår analytiker. Vi återkommer snart med en uppdaterad analys. 


 

IT-säkerhetsföretaget Clavister meddelade idag att man säkerställer finansiering för offensiva investeringar. Man skriver att "emissionsmedel skall användas till att tidigarelägga offensiva investeringar, bl. a till följd av samarbetet med Nokia Networks".  VD Jim Carlsson, "Samarbetet med Nokia Networks går in i en ny spännande fas och öppnar för ytterligare kommersiella möjligheter med betydande synergier." Emissionspriset uppgick till 53kr per aktie och innebär en utspädning om 2,1%. 


 

Addnode Group presenterade idag sitt bokslut. Vi har publicerat en kommentar som man kan läsa och hoppas snart även publicera en intervju med Staffan. Sedvanligt följer vi snart upp med en uppdaterad analys. 


 

Även Nolato publicerade sin bokslutskommuniké idag, med rubriken "2015 ett rekordår för Nolato". Nedan kan ni lyssna på avgående VD Hans Porat när han sammanfattar det fjärde kvartalet och helåret 2015. Han berättar om förvarningen om lägre volymer i Nolato Telecom under Q1 och vad som ligger bakom att man tappat lite marginal i Nolato Medical under Q4. Slutligen kommenterar han tillväxten i Nolato Industrial och svarar på vilka råd han skulle vilja ge till sin efterföljare Christer Wahlquist.

 


 

Arcam kommer med en rapport på måndag. Remiums analytiker förväntar sig under Q4 2015 en nettoomsättning om 177,5 MSEK vilket motsvarar en tillväxt om 29,5% jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 21,4 MSEK, motsvarande en rörelsemarginal om 12,1%. 

För 2016 förväntar vi oss en tillväxt om 27,9%, läs mer om bolagets nyckeltal här


 

 

Peter Malmqvist blir chefsanalytiker på Remium. Vi är glada att meddela att Remium förstärker ytterligare inom analys och har anställt Peter Malmqvist som chefsanalytiker med särskilt ansvar för vidareutveckling av Remiums analyssystem för mindre och medelstora bolag. Systemet är idag Sveriges största analyssystem för mindre och medelstora börsbolag, med totalt 160 bolag under bevakning. 


 

Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.