UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se - v.41

17:00 / 14 oktober 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


I vanlig ordning började vi veckan med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes här.


 

CapecentAnalys - Intervju - Teknisk Analys

Under veckan välkomnade vi Capacent som nytt bevakat bolag på Introduce. Capacent är ett managementkonsultbolag inriktat mot företagsrådgivning med fokus på att förbättra kundernas lönsamhet och kassaflöde. Bolaget erbjuder affärsnära företagsrådgivning med fokus på att leverera mätbara resultat, från fastställande av strategi till implementering och uppföljning. Capacent har nordisk närvaro och hög grad av involvering i kundernas verksamhet. Kundbasen är bred både i termer av antal kunder och representerade sektorer. Läs mer om bolaget här.

I samband med lanseringen publicerade vi en inledande analys på företaget. Här följer ett utdrag:

"Capacent har två finansiella mål; att växa snabbare än marknaden, dvs mer än 5% per år, samt nå EBITDA-marginal om cirka 10%. Bolaget har dessutom en uttalad ambition om att fördubbla omsättningen till omkring 300 MSEK år 2020 med hjälp av förvärv, vilket implicit innebär en årlig tillväxt om 14% per år under perioden 2016-2020. Försäljningstillväxten under 2012-2015 uppgick till 4% per år (CAGR), medan EBITDA rensat för noteringskostnader om 2,7 MSEK 2015 ökat med 16% per år under samma period. Då Capacent har ett starkt fokus på att leverera mätbara resultat, innebär det också att bolagets intäktsmodell har en resultatbaserad komponent som har betydande påverkan på enskilda kvartals resultat."

Vår analytiker estimerar att bolaget kommer ha en nettomsättning om 154,8, MSEK samt EBIT om 15,4 MSEK för helåret 2016e (163,8 MSEK resp. 16,2 MSEK för helåret 2017e). Se Capacents nyckeltal här.

Läs mer i den inledande analysen här. 

Vi publicerade även en inledande videointervju med Capacents VD Edvard Björkenheim som först beskriver bolaget och sin egen bakgrund. Vidare beskriver han vad som gör Capacent så framgångsrikt och vilka som är bolagets kunder, hur utvecklingen varit hittills under året samt avslutningsvis vilka bolagets finansiella mål är och hur de skall uppnå dem.

   


LammhultsAnalys - Intervju - Teknisk Analys

Vi välkomnade även Lammhults Design Group till Introduce som nytt bevakat bolag.

Lammhults Design Group är en nordisk aktör inom inredningsbranschen som utvecklar och säljer produkter inom kategorierna möbler och inredning. Gemensamt för bolagets produkter är präglandet av högt designvärde och att produktutvecklingen sker tillsammans med flertalet framstående formgivare. Merparten av försäljningen sker till business-to-business kunder och kontor, samt totalkoncept inom offentlig verksamhet såsom biblioteksmiljöer. Läs mer om bolaget här.

Se intervjun med bolagets VD Fredrik Asplund som inledningsvis beskriver bolagets verksamhet och sin egen bakgrund. Därefter svarar han på frågor om bolagets strategiomläggning som startade för fyra år sedan, det nuvarande marknadsläget, hur konkurrenssituationen ser ut samt Lammhults långsiktiga lönsamhets- och tillväxtmål. Avslutningsvis blickar han framåt var bolaget befinner sig de nästkommande fem åren.

 

Vi kommer att uppdatera med nyckeltal samt en inledande analys med estimat efter att bolaget har släppt sin Q3-rapport den 25 oktober.


 

Inbjudan till Remium Kapitalmarknadsdag

Tisdag 22 november 2016 
Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23 

Stockholm

Ta tillfället i akt att lyssna på befattningshavare från sex mycket intressanta bolag i olika sektorer som presenterar sin verksamhet och vision. Välj ut de presentationer ni är mest intresserade av eller stanna hela dagen. Anmälan görs via länken nedan. Antalet platser är begränsat så anmäl er i god tid för att vara säkra på att få en plats. Kapitalmarknadsdagen är kostnadsfri.

Anmälan görs via länken nedan senast den 15 november.

PROGRAM

09.00 - 10.00   Probi  - Peter Nählstedt, VD

09.45 - 10.30   Lammhults Design Group  - Fredrik Asplund, VD

11.00 - 12.00   Midsona  - Peter Åsberg, VD

12:00 - 13:00  Lunch

13.00 - 14.00   Swedencare  - Håkan Lagerberg, VD

14.00 - 15.00   BioGaia  - Axel Sjöblad, VD

15.00 - 16.00   Pricer  - Charles Jackson, tf VD


Läs hela inbjudan här.

 


 

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna gång har vi tagit en titt på vilka bolag hos Introduce som har en direktavkastning om minst 5 %, baserat på våra helårsestimat för 2016. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.

 


Rapportkalender v. 42

  


Teknisk analys - Brent Crude

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara.

I mitten av 2014 startade en kraftig nedgång i oljan, priset föll med hela 75 % fram till januari 2016 där råvaran fann stöd kring 29,50 $.

I samband med vändningen i januari noterades en kraftig divergens mellan momentum indikatorn MACD och oljepriset. Under 2016 har oljan lyckats etablera sig över MA50 (veckoupplösing). Priset har även funnit stöd vid medelvärdet, detta är en indikation på att trenden kan ha vänt uppåt.

Oljan har dessutom byggt en teknisk ”reversal-formation” (omvänd huvudskuldra). En positiv signal utlöstes då priset etablerade sig över den gröna linjen. Detta skedde i samband med en positiv korsning ovanför nollan i MACD vilket är ett tecken på teknisk styrka.

Närmsta motstånd finner vi vid 66,70 $ (topp från 2015) och strax under ligger 38,2% fib-nivån på 62,00 $.

Motstånd: 62,00 $ / 66,70 $ / 72,00 $
Stöd: 50,00 $ / 43,00 $

(Klicka på bilden för att förstora den)

 


 

Peter kommenterar

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan en analys på pundet i sin artikelserie Peter kommenterar: Var finns botten för pundet?


 

Kommande investerarpresentationer

Uniflex, 18/10, kl. 14.30

MSAB, 21/10, kl. 08.00

Avensia, 21/10, kl. 12.00

Lagercrantz, 26/10, kl. 12.00

Poolia, 27/10, kl. 12.00

Elos Medtech, 28/10, kl. 12.00

Swedol, 1/11, kl. 12.00

Bredband2, 3/11, kl. 12.00


 Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com