UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se - v.40

17:01 / 7 oktober 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


I vanlig ordning började vi veckan med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes här.


Cherry - Analys - Intervju

Under fredagen välkomnade vi Cherry som nytt bevakat bolag på Introduce. Cherry är ett innovativt och snabbväxande spelbolag grundat 1963 som verkar inom nätspel, spelutveckling och restaurangcasino. Inom det sistnämnda området är Cherry störst i Sverige. Genom ett antal förvärv de senaste åren har affärsområdet Nätspel blivit det i särklass största intäktsmässigt, medan spelutvecklaren Yggdrasil växer snabbt och lönsamt. Läs mer om bolaget här.


I samband med lanseringen publicerade vi en inledande kort analys på företaget. Här följer ett utdrag:

"Cherry har en lång historik av strukturaffärer och under 2016 förvärvades 49% av operatören ComeOn, som fokuserar på Norden. Resultatkonsolidering skedde i mitten av Q3. Köpeskillingen för de första 49% var 80 MEUR, med option att förvärva resterande 51% - vilken kan påkallas under Q4 2016. Om affären ej genomförs skulle Cherry göra en förlust på 40 MEUR, varför vi utgår från att Cherry tar in hela ComeOn per 1/1 2017."

Vår analytiker estimerar att bolaget kommer ha en nettomsättning om 786,5 MSEK samt EBIT om 57,0 MSEK för helåret 2016e (2114,2 MSEK resp. 291,4 MSEK för helåret 2017e). Se Cherrys nyckeltal här.

Läs mer i den inledande analysen här. 

Vi publicerade även en inledande videointervju med Cherrys VD Fredrik Burvall som först beskriver bolaget och orsaken till den snabba tillväxten. Därefter svarar han på frågor om det senaste förvärvet inom nätspel; ComeOn, utvecklingen för spelutvecklingsbolaget Yggdrasil Gaming, hur eventuella spelregleringar påverkar Cherry samt avslutningsvis vad man kan förväntas sig av bolaget inom det närmaste året. 
Gaming Corps
 - Analys - Intervju - Teknisk analys

Gaming Corps VD Magnus Kolaas höll en investerarpresentation hos Remium på tisdagen och vi passade då även på att spela in en intervju med honom. Han svarar på frågor angående det händelserika året och den senaste tidens utveckling. Utöver detta berättade Magnus om bolagets strategi kring spelet The Descendant, det tilltänkta förvärvet Red Fly Studios, bolagets finansiella situation samt det kommande basketspelet.


   

 Jays - Analys - Intervju - Teknisk analys

Vi skrev i förra veckan om Jays kvartalsrapport (Q1). Våra analytiker följde upp detta denna vecka med att släppa en analys på bolaget. Jays totala intäkter minskade med 22% y/y till 8,9 MSEK (11,4). Våra analytiker hade förväntat sig oförändrade intäkter gentemot samma period föregående år. En positiv aspekt var att i princip alla av bolagets geografiska segment, förutom de nordiska, ökade sina intäkter. Intäktstappet föranledde att bruttomarginalen kom ned till 30% (40), där vi hade räknat med 36%.

Läs hela analysen här.


 

AqeriAnalys - Intervju - Teknisk analys

Aqeri meddelande under onsdagen att bolaget har beslutat att genomföra en riktad nyemission. Bolaget tillförs 1 995 000 kronor genom att emittera 1 500 000 aktier till en kurs av 1,33 kr.

Läs här vad VD Lisen Olander har att säga om emissionen och framtiden för bolaget.


Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna gång har vi tagit en titt på hälsovårdsbolag med EPS-tillväxt över 15 % på Introduce (2017E). Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


Concordia MaritimeAnalys - Intervju - Teknisk analys

Concordia Maritime under tisdagen ett pressmeddelande om bolagets avyttring av IMOIIMAX-fartyget Stena Image i en sale- och leasebackaffär, läs den här. Våra analytiker följde upp detta med att ge en kommentar. Nedan följer ett urklipp från kommentaren:

”Skulle Concordia få rätt i sin uppfattning att produkttankmarknaden redan nästa år börjar vända och med flera nybeställningar kan Concordia komma i ett guldläge.

Läs hela analytikerkommentaren här.


  

FastPartnerAnalys - Intervju - Teknisk analys

Under onsdagen meddelade FastPartner att de har förvärvat fastigheterna Hemsta 9:4 och Brynäs 124:3 av WessBack Fastighets AB. Fastigheterna har en uthyrningsyta om cirka 3 300 kvadratmeter och är belägna i Hemsta samt vid Gävlestrand i Gävle. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 3,7 MSEK.

Läs här vad Regionchef  Fredrik Thorgren har att säga om förvärvet.


Peter kommenterar

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan om problemen i Deutsche Bank samt hälsan för Kinas utveckling i sin artikelserie Peter kommenterar: Om Deutsche Banks problem och Hur mår Kina?


 

Kommande investerarpresentationer

Uniflex, 18/10, kl. 14.30

MSAB, 21/10, kl. 08.00

Avensia, 21/10, kl. 12.00


 Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com