UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys OMXS30 - MA50 kan utgöra ett första stöd

11:00 / 7 januari 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

Den 23 september publicerade vi en teknisk analys på OMXS30 som manade till försiktighet. Börsen hade en stark höst men vår indikator MACD vände aldrig och vi tittar återigen på det mönster som vi då talade om.

(Månadsgraf) 

Om man zoomar ut ordentligt på OMX Stockholm 30 och tittar på en månadsgraf kan den pessimistiska investeraren lägga märkte till en sak: negativa MACD-korsningar. De gånger MACD haft en topp och indexet gjort en negativ MACD-korsning har det inneburit en längre svag period på börsen. I grafen illustreras tre sådana tidigare tillfällen, 2000, 2007 och 2011. Nu har det skett en fjärde gång 2015.

Indexet har också brutit 1400 och är nära sitt 50 dagars glidande medelvärde. Medelvärdet är fortfarande positivt och kan utgöra ett tidigare stöd än 1200. För närvarande finner man MA50 vid 1304. Man kan också i grafen se att just MA50 både 2001 och 2008 utgjorde tillfälliga stöd men att indexet senare fortsatte nedåt. Detta kan vara bra att notera då vi är nära ett sådant test och därför kan en rekyl föreligga.

[Klicka på bilden för en förstoring]

OMXS30 teknisk analys