UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys - OMX30 kämpar med MA50

14:36 / 3 juni 2015 Article

Introduce försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som ofta framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

OMX Stockholm 30 

(Dagsgraf)

Den trendkanalen som OMX30 påbörjade i mitten på 2013 tog slut ett år senare och sedan dess har inte OMX30 bildat något tydligt tekniskt mönster. Indexet fortsatte handla kring MA200 men bröt ifrån detta glidande medelvärde i början på 2015. Säljarna blev dominanta först kring 1700 och en negativ MACD-korsning den 2 mars signalerade att uppgången försvagats, flera försök gjordes därefter på 1700 men till slut så handlades indexet ned mot 1550.

Efter det har OMX30 studsat upp men MA50 utgör för stunden ett motstånd som inte kunnat brytas. Detta är något som man bör bevaka och stängning ovanför MA50 kan innebära nytt test av 1700. Fortsätter OMX30 att misslyckas med detta så blir det intressant att bevaka om köparna ännu en gång träder in vid 1550 eller om ett test av MA200 sker. Senast aktien var nära detta längre medelvärde var i slutet på december.  

[Klicka på bilden för en förstoring]

 OMX30 teknisk analys

Teknisk analys beskrivs bäst som marknadspsykologi, där man med hjälp av historiska kursrörelser och mönster försöker analysera framtida kursutveckling. Dessa mönster tolkas med hjälp av olika matematiska indikatorer av vilka några förklaras djupare nedan. Teknisk analys uppdateras löpande vid intressanta kursrörelser. För en närmare förklaring av de olika termerna som används, vänligen se valfri bolags tekniska analys. Under analysen finner ni förklaringarna.