UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bolag på Introduce - myFC

10:19 / 17 juni 2014 Article

Vi har idag glädjen att meddela att vi adderar ytterligare ett bolag till Introduce genom bevakningen av myFC!

myFC är ett innovativt svenskt bolag inriktad på bränslecellsteknik som utvecklar och industrialiserar lösningar för att driva bärbar elektronik. Bolaget grundades år 2005 från ett forskningsprojekt på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH i Stockholm. Bränsleceller var redan då en lovande teknologi för att till exempel producera miljövänlig el i bilar. Produkterna var då antingen för komplexa, för stora eller arbetade med en temperatur som gjorde dem farliga i kompakta format.

De senaste åren har kapaciteten för bränsleceller ökat markant samtidigt som de har kommit ner i pris. Bränslet i myFC PowerTrekk är vanligt vatten och en puck med ett speciellt salt. Pucken väger endast 30 gram och behåller allt sitt energiinnehåll tills den används, restprodukten från processen är oskadligt vatten och alla delar i pucken kan återvinnas på ett miljövänligt sätt. 

Bolaget lanserade tidigare idag sin andra version av produkten PowerTrekk vilken nu även kan användas till att ladda surfplattor. Se morgonens pressrelease här

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet.

Klicka här för att se en intervju med bolagets VD Björn Westerlund.

Vi återkommer inom kort med en analys av bolaget så håll utkik och uppdatera din prenumeration!

myFC