UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bolag på Introduce - Railcare

09:48 / 19 maj 2014 Article

Vi välkomnar idag ytterligare ett bolag till Introduce genom bevakningen av Railcare!

Railcare har med nya och annorlunda metoder för olika typer av underhållsåtgärder på det svenska järnvägsnätet utvecklats till ett internationellt företag med ett 80-tal anställda och en omsättning på ca 200 MSEK. 1999 startade maskinförsäljningen och 2002 blev Railcare ett varumärke för metod och maskin. En viktig milstolpe för Railcare var 2003 när bolagets liningmetod började användas för renovering av järnvägstrummor. Under årens lopp har sedan verksamheter såsom specialtransporter, uthyrning av utrustning samt personal och expansion till Danmark och Storbritannien skett. Railcare arbetar efter målsättningen att vara det ledande specialistföretaget för innovativa lösningar för entreprenader och transporter på järnvägen och generera en högre lönsamhet än snittet i järnvägsbranschen. 

Bolaget publicerade för några veckor sedan en kvartalsrapport som visade på en kraftig förbättring jämfört med föregående år. Omsättningen  ökade med 87% samtidigt som bolaget levererade ett rörelseresultat om 8,8 MSEK. Historiskt har det varit svårt för bolaget att nå en hög beläggning under Q1 men under inledningen av detta året så har bolaget bevisat att de nu kan vara lönsamma året om.

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet.

Klicka här för att läsa Remiums analys av bolaget.

Klicka här för att läsa en uppdaterad teknisk analys på aktiens kursutveckling.

Vi hoppas kunna återkomma inom kort med en videointervju med bolagets VD Ulf Marklund så håll utkik!