UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Blandade signaler ifrån småbolagens insiders

10:59 / 26 maj 2014 Article

InsiderhandelVarannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma.

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa.

Vice VD hos Caperio, Johan Söderström fortsätter att sälja aktier och har sålt en stor del av sitt tidigare innehav på 118,539 aktier. Han sålde 97,662 st och äger för närvarande 20,877 st. Under samma period så har Niclas Dahl, Regional Sales Manager, köpt 27,186 st och äger efter det 27,186 st. Även styrelseledamot Christian Paulsson har köpt aktier, 15,000 st och äger efter köpet lika många,

Hos CTT Systems har styrelseledamoten Mats Lundin köpt 1,000 aktier, och äger efter det lika många.

Mattias Andersson, VD för ett av Elos dotterbolag har ökat sitt innehav till 8,000 st Elos B-aktier genom att köpa 1,000 st.

Insidern Christian Schlegel har köpt 650 st aktier i HMS Networks, och äger efter det 1,973 st. 

Styrelseledamot Cecilia Jinert Johansson har köpt 2,000 st aktier i Nexam och äger efter köpet lika många.

Daniel Bernehjält, chef för Ottoboni och med i Nordkoms ledningsgrupp, har genom bolaget Hadabe AB sålt 92,500 aktier och hans innehav uppgår efter det till 282,402 st.

Hos Railcare Group en styrelsemedlem minskat sina innehav, medan en annan och vice VD ökat. Styrelsemedlem Eric Hardegård har ökat med 800 st till ett totalt innehav om 1,800 st och vice VD Daniel Öholm har också ökat med 2,500 aktier och äger efter det 22,000 st. Medan en närstående till styrelsemedlem Tomas Säterberg minskat med 10,000 st och äger efter minskningen 58,359 st.

Ledamot Håkan Lindström har ökat sitt innehav i Sportamore till 1,062,297 aktier genom att köpa 170,000 st.