UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Blandad handel hos småbolagens insiders

14:30 / 3 mars 2014 Article

Varannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma.

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa.

I Africa Oil har storägaren Richard Chandler sålt drygt 2,6 miljoner aktier, detta skedde den 24 februari till en kurs om 8,56 CAD. Posten motsvarar 0,9% av det totala antalet aktier i Africa Oil. Enligt ägarlistan ägde Chandler Holding den 4 februari 33,5 miljoner aktier i bolaget, motsvarande 10,8% av kapitalet.

Anders Holmström, controller till Addtechs verksamhet, har i fyra omgångar sålt 15,800 aktier och äger nu totalt 1,000 aktier.

Paul Moonga, VD för Alltele, har nästan dubblat sitt innehav till 48,360 aktier genom att köpa 25,000 st.

I kuvert- och specialförpackningsbolaget Bong har Melker Schörling AB sålt samtliga 19,1 miljoner aktier, posten motsvarade 12,2% av kapitalet och köptes av Christian Paulsson. 

Daniel Larsson sitter i ledningen hos DIBS Payment Services, han har ökat sitt innehav till 5,000 aktier genom att i två omgångar köpa 950 + 1,275 st. Även styrelseledamot Christoffer Häggblom har köpt aktier, 20,000 st till 76,932 st.

Jaako Liikanen, vice VD i ett dotterbolag till Endomines har sålt 120,000 st aktier och sänker sitt totala innehav till 1,000,892 aktier.

Hos FormPipe Software har två köp skett. Det ena via styrelseledamot Jack Spira, som köpt 3,115 aktier och äger totalt lika många. Det andra står Joakim Alfredson för och äger efter ett köp om 20,000 aktier 580,853 st.

Moberg Pharmas Styrelseledamot Peter Rotschild har via juridisk person sålt 2,034 aktier och äger totalt 30,000 st.

I Studsvik har styrelseledamot Peter Gossas köpt 2,000 aktier, han hade tidigare inget innehav och äger nu totalt 2,000 aktier.

Hos Pricer har insidern Oron Branitzky köpt 8,000 aktier och har nu ett totalt innehav om 229,567 st.

Efter att ha sålt 70,000 aktier i TagMaster, äger nu styrelseordförande Rolf Norberg 1,529,320 aktier.

I klädbolaget WESC har CFO Carl Nordstrand köpt 10,000 st aktier, vilket också är hans totala innehav.