UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Småbolagens insiders ökar sina innehav

11:07 / 17 februari 2014 Article


Varannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer hos de bevakade bolagen på Introduce. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma.

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM som bevakas på vår hemsida. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa.

I Boule Diagnostics har den större innehavaren Staffan Persson köpt 10,100 aktier och äger totalt 484,451 st.

Cortus Energys styrelseledamot Ulrik Jansson har sålt 945,250 aktier och har nu ett totalt innehav om 1,402,121 aktier.

I Interfox Resources har styrelsemedlem Jan Lundström via en företrädesemission inskaffat 7,000,000 st aktier.

Jan Bengtsson styrelseledamot i Eolus Vind har köpt 3,000 aktier och äger nu totalt 3,000 st.

Online Groups VD Urban Johanssons har köpt 100,000 st aktier och äger nu 7% av bolaget. Styrelseledamot Carl-Magnus Hallberg har också köpt aktier, 4,350 st och äger 7,090 st totalt. Även CFO Johan Englund har ökat på sitt innehav med 220 st aktier till ett totalt ägande om 30,920 st. Bolaget kommunicerade också förra veckan att Intrum Justitia grundaren och entreprenören Bo Göransson har förvärvat en stor del ONG-aktier på marknaden till ett totalt ägande om 1 759 766 aktier och blir därmed Online Groups största ägare med ca 16% via bolaget Parkerhouse Investments Sweden AB.

Styrelseledamot Urban Jansson har i Svedberg inhandlat 10,000 st och äger totalt 50,000 aktier. 

I Venue Retail Group har Maria Bodin köpt 6,260 st aktier för sambos räkning.