UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys - USD/SEK närmar sig FishNets motstånd

11:44 / 11 december 2014 Article

Introduce försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som ofta framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

USD/SEK

(Veckograf) USD/SEKs utveckling har i det längre perspektivet varit negativ. Dollarn har gått ifrån 9 kr till en botten på 6 kr för att på senare tid mestadels handlas kring 6,50 kr. I år har dock ett tekniskt trendbrott skett. Genom en stadig utveckling sedan starten på 2014 och med ett MACD som fortsätter stiga, så har växlingskursen nått treårshögsta.

Kursen närmar sig nu den övre delen av FishNet-bandet, vilket är en nivå som sällan utmanats historiskt. Reaktionerna vid FishNet-motståndet bör bevakas, men man bör notera att den typen av stigning och stadig höjning av MACD är teknisk unik för USD/SEK. Sådana nya tekniska mönster visar på sällsynta marknadshändelser och ger anledning till att minska signifikansen hos de äldre stöd- och motståndsområden. [Klicka på bilden för en förstoring]

Följande är några bolag på Introduce som våra analytiker anser gynnas av en högre USD/SEK växlingskurs: CTT Systems, Consilium, Arcam, Tethys Oil, Moberg Pharma och Opus Group.

USD/SEK teknisk analys

Teknisk analys beskrivs bäst som marknadspsykologi, där man med hjälp av historiska kursrörelser och mönster försöker analysera framtida kursutveckling. Dessa mönster tolkas med hjälp av olika matematiska indikatorer av vilka några förklaras djupare nedan. Teknisk analys uppdateras löpande vid intressanta kursrörelser. För en närmare förklaring av de olika termerna som används, vänligen se valfri bolags tekniska analys. Under analysen finner ni förklaringarna.