UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce - Stendörren

10:15 / 16 december 2014 Article

Vi välkomnar idag Stendörren som nytt bevakat bolag på Introduce.

 

Stendörren Fastigheter AB är ett expansivt fastighetsbolag med fokus på kommersiella lokaler, primärt lätt industri och lager i Stockholmsområdet. Portföljen har sitt ursprung i Kvalitena AB som grundades för 20 år sedan och som bortom sitt ägarskap i D.Carnegie Co även är huvudägare i Stendörren. Bolagets fastighetsportfölj är idag värderat till drygt 2 miljarder med avtalade nya fastighetsförvärv om närmare 3 miljarder.

Avtalsstrukturen innebär i regel att kontrakten är långa och att en stor del av driften ligger hos kund. Fastigheterna har i regel jämfört med andra segment relativt höga direktavkastningar vilket skapar möjligheter för löpande kassaflöden till nyinvesteringar.

Stendörrens finansiella målsättning är en soliditet om minst 20%, en räntetäckningsgrad om 150% och en årlig avkastning på det egna kapitalet om 10%.

Stendörren Fastigheter är noterat på Nasdaq OMX First North med kortnamn "STEF B".

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet och bakgrund.

Klicka här för att se en introducerande videointervju med bolagets VD Fredrik Brodin.

Vi återkommer med Remiums första analys på bolaget, så håll utkik på Introduce genom att lägga till bolaget via vår prenumerationstjänst.