UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bolag på Introduce - Bayn

13:31 / 14 november 2014 Article

Vi välkomnar idag Bayn som nytt bevakat bolag på Introduce.

Bayn

Bayn Europe AB är ett svenskt bolag som sedan 2009 arbetar med att utveckla, marknadsföra och sälja naturliga och kalorifria sötningsmedel och lösningar baserade på steviablad, huvudsakligen till den europeiska marknaden. Bayn arbetar med målsättningen att vara ett av de ledande företagen i att förse dryckes- och livsmedelsindustrin i Europa med högkvalitativa och förfinade produkter för socker och kalorireducering med naturliga ingredienser.

Stevia är ett naturligt och kalorifritt sötningsalternativ som kan tillgodose konsumenternas behov och preferenser. Stevia har sedan en tid tillbaka blivit ett populärt och önskat sötningsalternativ som en ”natural sweetener” och är idag en trend inom konsumentsegment med inriktning mot sund livsstil.

Bayn:s steviaextrakt marknadsförs under samlingsnamnet EUREBA®. Bayn tillhandahåller inte enbart enklare stevia/bas extrakt till livsmedelsproducenterna, utan också designade halvfabrikat/blandningar som innebär en genväg till ett färdigpassat recept för avsedd applikation. Bayn utvecklar därifrån kundanpassade formuleringar som möjliggör färdigutveckling av den nya produkten som kunden önskar ta fram, vilket innebär sötning med EUREBA och att produkten snabbt kan nå fram till butikshyllorna.

Bayn noterades på Nasdaq OMX First North 12 november 2014 med kortnamn BAYN.

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet och bakgrund.

Klicka här för se en introducerande videointervju med bolagets VD Lucy Dahlgren.

Klicka här för att se kurshistorik i aktien samt mäklarstatistik. 

Vi återkommer med Remiums första analys på bolaget, så håll utkik på Introduce genom att lägga till bolaget via vår prenumerationstjänst.