UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bolag på Introduce - Scandinavian Clinical Nutrition

11:27 / 6 november 2013 Article

Scandinavian Clinical Nutrition ("SCN") är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals - kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet. Bolaget bildades 2006 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

SCN's produktportfölj består idag av ett flertal etablerade varumärken, såsom Immolina, CUUR och Collacen. I februari 2013 erhöll bolaget även exklusiva försäljningsrättigheter i Sverige, Norge och Island till den nya produkten Appethyl som är en nyutvecklad aptitdämpande produkt utvecklad vid Lunds Universitet med planerad lansering i början av 2014. SCN tillägnar mycket arbete för att både hitta nya produkter som Appethyl och finna möjliga kandidater till förvärv.

Marknaden genomsyras av hårda regulatoriska krav på kliniska studier och vetenskapliga stöd för hälsopåståenden där SCN är väl positionerade för att möta de regulatoriska kraven då produktportföljen består av varumärken med vetenskaplig dokumentation och patent/varumärkesskydd.

SCN har på utvecklingssidan nära samarbeten med välrenommerade institutioner som Johns Hopkins University och University of Mississippi. Partnerskap på försäljningssidan sker med ledande distributörer i USA, Asien, Europa och Skandinavien. I Sverige sker distributionen i huvudsak genom hälsofackhandel, men för vissa varumärken sker den även genom dagligvaruhandel och apotekshandel.

Aktien är noterad på NGM Nordic MTF med tickernamn SCN MTF.

Klicka här för att lära dig mer om bolagets verksamhet

Klicka här för att läsa Remiums första Review på bolaget

Klicka här för att se videointervjun med styrelseordförande Jim Blomqvist

om_bolaget