UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Möjlig uppåtrekyl väntar för småbolagen v. 35

09:52 / 2 september 2011 Article

Remium AB är ägare till aktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är att spegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade på Stockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varje fredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellan RSX och OMXS30, vilket är ett index på Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Detta gör vi för att ge en kontinuerligt uppdaterad bild av hur aktierna i de mindre bolagen presterar i jämförelse med de större.

rsx20110901

  • OMXS30 rekylerade uppåt efter den kraftiga nedgången medan RSX uppvisade en utveckling i sidled. Sett sedan årsskiftet har OMXS30 nu passerat RSX med en nedgång på -16,8 % jämfört med -19,2 % för RSX. Sett på vecko- och månadsbasis blir utklassningen ännu tydligare då de större bolagen stigit hela 6.5 % den senaste veckan (torsdag-torsdag) medan de mindre bolagen enbart stigit med 0,7 %. Om det tidigare mönstret upprepar sig där de mindre bolagen reagerar med viss eftersläpning bör en uppåtrekyl följa för småbolagen.
Under veckan har vi på introduce.se publicerat 19 analysuppdateringar på spännande mindre och medelstora bolag:

Tisdag: Mabi Rent, FastPartner, Sagax, Dannemora Mineral, OPUS Prodox

Onsdag: Pricer, Stille, Accelerator Nordic, Sensys Traffic, CTT Systems, Beijer Alma, Malmbergs Elektriska, Generic, Done, Allenex

Torsdag: Bong Ljungdahl, Aqeri, PledPharma

Fredag: Nordic Service Partners