UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

2E Group - Update

13:23 / 26 september 2011 Article

om_bolaget_

Nyheter

 • 7/4: Årets jubileumsfars som produceras av 2Entertain fick 40 000 biljetter bokade endast efter några dagar. Extraföreställningar släpptes på grund av den stora efterfrågan vilket ledde till en rekordförsäljning. Läs hela pressmedddelandet här.
 • 20/4: Sedan 2004 har 2Entertain haft ett samarbete med det norska rederiet Color Line vilket nu har blivit förlängt till 2012. Avtalet gäller leverans av ombordunderhållning på Color Lines fartyg Color Magic och Color Fantasy som kör rutten Oslo - Kiel. Klicka  här för mer information.
 • 23/5: Styrelseledamoten Anders Lettström begärde av personliga skäl utträde ur styrelsen. Läs hela pressmeddelandet här.
 • 8/6: Restaurang Engelen i Gamla Stan i Stockholm som drivits under dotterbolaget Wallmans Nöjen avyttras från 2E Group. För mer detaljerad information kring försäljningen, klicka här.
 • 30/8: Robert Mesterton valde av personliga skäl att avgå som styrelseordförande i 2E Group. Ny styrelseordförande blir Håkan Sträng som sedan tidigare varit styrelseledamot. Sträng är bland annat VD för IHM Business School. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.
 • 31/8: Den 24 oktober tillträder Ingmari Pagenkemper som VD för Hamburger Börs vilket är ett helägt dotterbolag inom Wallmans koncern som i sin tur är en del av 2E Group AB. Wallmans förvärvade Hamburger Börs 1 juli 2010. Klicka  här för mer information.

Analys

 • En återhämtning tycktes skönjas under slutet på augusti, denna avtog dock sedan i september månads inledning. Aktien handlas i dagsläget i en neutral trend och nära stödet vid 15,50 kr. Läs hela tekniska analysen här.
 • Hansen Event är den faktorn som främst ligger bakom den positiva tillväxt som bolaget uppvisade under det andra kvartalet. Omsättningen uppgick till 163,9 MSEK motsvarande en omsättningstillväxt på 28,4 %. Dock påverkades 2Entertain av ett antal olönsamma produktioner vilket fick resultatet per aktie att sluta på -0,08 SEK. Titta på fler nyckeltal här. Både förvärv och avyttringar har skett som du kan läsa mer om här.
 • Remiums analytiker estimerar ett P/S-tal på 0,3. Viktigt att notera är att Q4 är det viktigaste kvartalet för bolaget. Jämför fler nyckeltal här.

Insider & Mäklarstatistik

 • Den 3:e maj fortsatte Anders Lettström att köpa aktier i bolaget. Totalt köpte han 25 000 antal aktier. Notera att Lettström begärde att avgå ur styrelsen cirka 3 veckor senare, den 23/5. Finanschefen för 2E Group, Gustavii Hélène, köpte vid två olika tillfällen aktier om totalt 2 000 stycken. Klicka här för en mer detaljerad lista över insidertransaktioner.
 • Totalt har 18 olika mäklare handlat i aktien under de senaste tre månaderna. Köpsidan toppas av Danske Bank med nettoköp 246 804 antal aktier till en snittkurs på 15,42 kr. På säljsidan toppar Avanza Bank med 100 839 sålda aktier till en snittkurs på 15,26 kr. För en detaljerad mäklarstatistik, klicka här.

Framtiden

 • Tack vare att bolaget levererat under första halvåret är utsikterna för Q3 och Q4 goda. Stora produktioner är inplanerade under hösten och den pågående effektiviseringen inom 2E Group förväntas bidra till en positiv utveckling för koncernen. Omsättningen förväntas uppgå till 168,2 MSEK att jämföra med samma period förra året då omsättningen uppgick till 143,7 MSEK. Klicka här för fler nyckeltal.