UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Systemair - Update

09:24 / 20 december 2011 Article

Nyheter

16/12: Systemair fortsätter sin satsning i Sydostasien med att starta säljbolag i Taiwan. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

2/12: Systemair har fått en order värd cirka 50 MSEK av Skanska Healthcare AB för universitetssjukjuste Nya Karolinska Solna. Systemair levererar cirka 115 luftbehandlingsaggregat. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

28/11: Systemair har träffat avtal om förvärv av Airwells fabrik i Milano som ingår i Airwell Group. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

25/11: Systemair förvärvar Frivent Luft und Wärmetechnik GmbH i Chemnitz och Garching i Tyskland. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

17/10: Systemair har träffat avtal om förvärv av IAPL (International Airconditioning Products Pvt. Limited) i Indien som ingår i Suvidha Group. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

22/8: Systemair har träffat en överenskommelse om att ta över tillgångarna i Kryotherm AB, Piteå. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

Analys

Systemair_teknisk

Aktien handlas i en negativ trend på kort sikt. Stödområde finns vid 66,50-68,30 kr. Klicka här eller på bilden för att läsa hela tekniska analysen.

Omsättningen under det andra kvartalet uppgick till 1026,6 MSEK. Rörelseresultatet uppgick till 130,2 MSEK och således blev rörelsemarginalen 12,7%. Under kvartalet förvärvades som sagt ett indiskt företag med omsättning på 55 MSEK. Klicka här för fler nyckeltal.

Systemair_nyckeltal

På Remiums prognoser värderas aktien till ett P/E-tal på 13,4 samt P/S-tal på 1,0. Avkastningen på det egna kapitalet förväntas uppgå till 19,4%. All data är räknad på 2011/12 års prognostiserade vinst. Klicka här för fler nyckeltal.

Insider & Mäklarstatistik

Systemair_insider

Styrelseordförande Lars Hansson har till sin maka den 31/8 köpt 350 aktier. Styrelseledamot Jürgen Zilling har den 13/6 köpt 2 500 aktier. Klicka här eller på bilden för mer detaljerad information.

Systemair_aktien

Totalt har 30 mäklare handlat i aktien under de senaste tre månaderna med Handelsbanken SEB Enskilda som huvudaktörer. Handelsbanken har nettoköp 41 915 till en snittkurs på 73,65 kr. SEB Enskilda toppar säljsidan med 27 438 nettosälj till en snittkurs på 73,36 kr. Klicka här eller på bilden för mer information.

Framtiden

videointervju

VD Gerald Engström nämnde i intervjun som publicerades 2/12 att bolaget har kapacitet att göra förvärv närmare 800-1000 MSEK. Engström forstätter med att berätta att bolaget är ute efter att hitta tillverkare av ventilationsaggregat i regioner där bolaget inte finns eftersom det är en produkt man inte kan transportera allt för långt och som ofta kräver lokal anpassning. Se hela videointervjun här eller genom att klicka på bilden.

Omsättningen för det tredje kvartalet är enligt Remiums analytiker prognostiserad till 1009,3 MSEK. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 103,0 MSEK motsvarande en rörelsemarginal om 10,2%. Rysslands inträde i WTO med ökade bygginvesteringar som följd bör få en positiv effekt för Systemair. Läs mer här.

Nästa moment som bör bevakas: Delårsrapport Q3 - 6 mars 2012