UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Phonera - Update

09:47 / 28 december 2011 Article

Nyheter

29/11: Som tidigare meddelats har Phoneras dotterbolag Availo ingått avtal med mediekoncernens Schibsteds dotterbolag Schibsted IT AS i Norge gällande colocation- och hostingrelaterade tjänster. Avtalet innebär omfattande colocationlösningar i ett nytt datacenter som kommer att byggas i anslutning till Schibsteds befintliga lokaler i Oslo. Affären uppskattas vara värd 70 miljoner norska kronor sett på 10 år. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

21/11: Phoneras dotterbolag Availo har ingått ett avtal med mediekoncernens Schibsteds dotterbolag Schibsted IT AS i Norge, gällande sin största affär någonsin rörande colocation- och hostingrelaterade tjänster. Avtalet innebär omfattande colocationlösningar i ett nytt datacenter som kommer att byggas i anslutning till Schibsteds befintliga lokaler. Klicka här för att läsa nyheten.

10/11: Phonera offentliggör rapporten för Q3 2011. Bolaget skriver bland annat att man redovisar sitt bästa kvartalsresultat hittills. Klicka här för att läsa hela delårsrapporten.

24/10: För fjärde gången har Phonera de mest nöjda företagskunderna inom fast telefoni när Svenskt Kvalitetsindex (SKI) presenterar sin årliga undersökning av den svenska tele- och datamarknaden. Klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet.

Analys

update_ta_new

Phonera handlas i en kortsiktigt negativ trend samtidigt som både den medellånga och långa trenden är svagt positiv. Stöd återfinns strax ovanför 48 kr medan motstånd återfinns vid 55 krKlicka här för att läsa den senaste tekniska analysen.

update_nyckeltal_new

På Remiums prognoser för 2011e värderas aktien till EV/EBIT 7,5 samtidigt som avkastningen på EK uppgår till 34,7 %. Direktavkastningen baserad på 2011 års prognostiserade utdelning uppgår till 7,4 %Klicka här eller på bilden för att jämföra fler nyckeltal.

Omsättningen för Q3 uppgick till 96,4 MSEK vilket motsvarar en tillväxt om 13,3 %. Rörelseresultatet uppgick till 15,9 MSEK motsvarande en rörelsemarginal om 16,4 %. En mindre andel rörliga intäkter påverkar bruttomarginalen positivt. Klicka här för fler nyckeltal.

Insider & Mäklarstatistik

update_insider

Ett antal insidertransaktioner har skett under hösten där bland annat försäljningschef Björn Selvadurai har köpt 4 200 aktier och styrelseledamot Michael Lindström sålt 6 002 aktier i två omgångar. Klicka här för en historisk översikt.

update_maklarstat

Totalt har 20 mäklare handlat i aktien under de tre senaste månaderna med SEB Enskilda och Avanza Bank som huvudaktörer. SEB Enskilda (ENS) har nettoköpt 38 936 aktier till köpsnittkursen 51,24 kr. På säljsidan dominerar Avanza Bank (AVA) som under perioden har nettosålt 26 569 aktier till en säljsnittkurs om 50,54 krKlicka här eller på bilden för mer information.

Framtiden

update_intervju

Phoneras VD Henric Wiklund berättar i den senaste textintervjun som genomfördes den 29:e augusti att man i ett fullt utbyggt datacenter kan uppnå en lönsamhet som överstiger 50 %. Klicka här eller på bilden ovan för att läsa den senaste textintervjun.

Omsättningen för Q4 är enligt Remiums analytiker prognostiserad till 100,7 MSEK motsvarande en tillväxt om 12,8 %. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 14,6 MSEK vilket motsvarar en rörelsemarginal om 14,5 %. Arbetet med att integrera de förvärvade verksamheterna i Norge går fortsatt bra och med den gemensamma organisation som sattes upp under förra kvartalet väntar sig Remiums analytiker successiva förbättringar både sett till försäljningen och lönsamheten. Klicka här för att läsa mer.

Nästa moment som bör bevakasBokslutskommuniké Q4 - 9 feb 2012