UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Duni - Update

10:20 / 14 december 2011 Article

Nyheter

5/12: Duni köper tillbaka fastigheten i Bramsche, Tyskland. Anläggningen, som inkluderar fabrik, lager och kontor, leasas för närvarande. Orsaken till beslutet är att uppnå optimala förhållanden och maximal flexibilitet inför framtiden. Klicka här för att läsa hela nyheten.

28/11: Duni lanserar ett revolutionerande nytt dukmaterial som kommer att säljas under produktnamnet Evolin™. Det är en helt unik produkt framtagen för att möta högt ställda krav och utvecklad i samarbete med några av Europas främsta krögare. Klicka här för att läsa hela nyheten.

25/11: Ketil Årdal lämnar Duni AB och tjänsten som Director Business Area Retail. Ketil Årdal har utsetts till Senior Vice President vid Scandinavian Business Seating A/S. Ketil kvarstår i sin nuvarande tjänst och lämnar Duni i februari 2012. En rekryteringsprocess har inletts för att söka hans efterträdare. Klicka här för att läsa pressmeddelandet.

18/11: Duni öppnar en webshop för att öka tillgängligheten för sina produkter och ge kunderna större flexibilitet genom webbens unika möjligheter. Duni ser ett stort mervärde i att kunna ge kunderna inspiration samt möjlighet till köp med snabb leverans när det passar dem bäst. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

26/10: Duni offentliggör rapporten för det tredje kvartalet. I rapporten skriver VD Fredrik von Oelreich bland annat att bolaget nu går in i sitt säsongmässigt starkaste kvartal samt att prisökningarna som genomförts successivt under kvartal tre väntas få full effekt under kvartal fyra. Klicka här för att läsa hela delårsrapporten.

Analys

update_ta_ratt

Duni handlas i en negativ trend på kort och lång sikt samtidigt som den medellånga trenden är svagt positiv. I skrivande stund sker handeln till 52,75 kr med närmaste stöd vid 51,75-52 kr. Klicka här för att läsa den senaste tekniska analysen.

update_nyckeltal

På Remiums prognoser värderas aktien till EV/Sales 0,9 på 2011 års omsättning. Samtidigt har aktien en direktavkastning om 6,7 %Klicka här eller på bilden för att jämföra fler nyckeltal.

Omsättningen för Q3 uppgick till 917,0 MSEK vilket motsvarar en tillväxt om -2,8 %. Rörelseresultatet uppgick till 97,0 MSEK motsvarande en rörelsemarginal om 10,6 %. Trots en fortsatt hög investeringsnivå var kassaflödet starkt under kvartalet och nettoskulden kunde därmed minska. Klicka här för fler nyckeltal.

Insider & Mäklarstatistik

update_maklarstat

Totalt har 37 mäklare handlat i aktien under de tre senaste månaderna med SEB Enskilda och Merril Lynch International som huvudaktörer. SEB Enskilda (ENS) har nettoköpt 113 001 aktier till köpsnittkursen 52,77 kr. På säljsidan dominerar Merril Lynch International (MLI) som under perioden har nettosålt 114 913 aktier till en säljsnittkurs om 52,26 krKlicka här eller på bilden för mer information.

update_insider

Under 2011 har 4 insidertransaktioner ägt rum i bolaget. Samtliga är köp och den dominerande aktören är VD Fredrik von Oelreich som i två omgångar har köpt totalt 5 000 aktier i det egna bolaget. Även CFO Mats Lindroth samt European Finance Manager Krister Gullström har köpt 1 000 aktier var i Duni. Klicka här för en historisk översikt över insiderhandeln i Duni.

Framtiden

videointervju

Dunis VD Fredrik von Oelreich berättar i den senaste intervjun som genomfördes den 26/5 att man systematiskt går ur icke lönsamma kontrakt på en del marknader vilket gör att bolaget tappar omsättning på lågmarginalprodukter men samtidigt förbättrar produkt- och kundmixen. Klicka här eller på bilden ovan för att se den senaste videointervjun.

Omsättningen för Q4 är enligt Remiums analytiker prognostiserad till 1108,0 MSEK motsvarande en tillväxt om 1,0 %. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 158,1 MSEK vilket motsvararen rörelsemarginal om 14,3 %. Remiums analytiker räknar med att Duni under kvartalet bör gynnas av fallande råmaterialkostnader och de prishöjningar som genomfördes under Q2. Klicka här för att läsa mer.

Nästa moment som bör bevakas: Bokslutskommuniké Q4 - 15 feb 2012