UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Viss revansch för småbolagen under veckan

10:53 / 4 november 2011 Article

Remium AB är ägare till aktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är att spegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade på Stockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varje fredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellan RSX och OMXS30, vilket är ett index på Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Detta gör vi för att ge en kontinuerligt uppdaterad bild av hur aktierna i de mindre bolagen presterar i jämförelse med de större.

RSX_OMXS30_2011-11-04

De mindre och medelstora bolagen har under den senaste veckan revanscherat sig något mot de större. På månads- och årsbasis kan vi dock konstatera att de historiskt stora skillnaderna består vilket är ett tecken på fortsatt riskaversion. I grafen kan vi snabbt konstatera att detta är en skillnad som sticker ut både i det medellånga och långa perspektivet.

Under veckan som gått har vi publicerat 29 nya analysuppdateringar på följande bolag:

Måndag: Svedbergs, ITAB Shop Concept, Sensys Traffic, Poolia, Vitec, PA Resources, Nolato, Kilsta Metallvärden

Tisdag: FastPartner, MSC Konsult, Net Entertainment, Addtech,

Onsdag: Elos, Duni, Sagax, Fortnox, Aqeri, Nobia, Done, Studsvik, Trygga Hem, Smarteq, Probi

Torsdag: Cryptzone, Atrium Ljungberg, Dannemora Mineral

Fredag: Beijer Alma, INVISIO Communications, CellaVision