UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Precise Biometrics - Update

16:11 / 24 oktober 2011 Article

Nyheter

11/10: Precise Biometrics och NXP meddelar att de har undertecknat ett partneravtal. Samarbetet gör att NXP kan använda Precise Biometrics ledande fingeravtrycksteknik, Precise Match-on-Card™, på de chips som används på smarta ID-kort. Läs hela pressmeddelandet här.

4/10: Precise Biometrics har undertecknat ett samarbetsavtal med Giesecke & Devrient (G&D) där G&D ges rätten att använda Precise Match-on-Card™ på sina kort. Hela pressmeddelandet läser du här.

26/9: Precise Biometrics kommer att leverera sin Match-on-Card-teknik till det nationella ID-kortet i Nigera. Affären vanns genom Precise Biometrics nigerianska partner Interswitch. Nigeria kommer börja utfärda ID-kort till sina invånare under året. Totalt planeras 100 miljoner invånare erhålla kortet. Mer information hittar du här.

30/6: Antalet aktier och röster i Precise Biometrics har ökat efter genomförd nyemission. Mer detaljerad information hittar du här.

21/4: Precise Biometrics nya produkt,  Precise BioMatch™ Embedded,  är en mjukvaruprodukt som gör det möjligt för hårdvarutillverkare att på ett snabbt sätt integrera fingeravtrycksbiometri i sina produkter. Läs hela pressmeddelandet här.

14/4: Precise Biometrics presenterade en ny ledningsgrupp som kommer fokusera mer på den amerikanska marknaden. Läs hela pressmeddelandet här.

1/4: När resultaten från det amerikanska myndighetstestet MINEX II nu presenteras visar det sig att Precise Biometrics är i en klass för sig när det gäller standardiserad Match-on-Card - bland annat med den snabbaste tekniken. Läs hela pressmeddelandet här.

Analys

Omsättningen för det andra kvartalet uppgick till 5,9 MSEK motsvarande en negativ tillväxt på 17,6%. Resultatet uppgick till -8,9 MSEK. Vidare genomfördes en nyemissionen enligt bolagets "Plan 2015" under kvartalet vilket tecknades till 118,9% och gav ett tillskott om 48,6 MSEK till kassan. Klicka här för att se fler nyckeltal.

Precise_TA

I en teknisk analys som lanserades den 11e oktober nämns att Precise Biometrics har hållit sig uppe efter den märkbara kursstegring som skedde i månadsskiftet augusti/september. Nivån kring 1,43 kr har mycket riktigt visat sig utgöra ett viktigt stöd i handeln. Klicka här för att läsa hela tekniska analysen.

 

Insider & Mäklarstatistik

VD Thomas Marshall köpte i augusti 196 663 aktier, hans totala innehav uppgår nu till 1 362 683 antal aktier. Patrik Norberg ökade sitt innehav med totalt 90 000 aktier vilket innebär att han nu har totalt 190 221 aktier. Styrelseordförande Lisa Thorsted köpte i maj 24 237 aktier, Thorstedts totala innehav uppgår till 59 937 aktier. Det har skett en rad teckningsoptioner och byte av aktier, detta bland annat parallellt med den nyemission som genomförts.  Mer detaljerad information finner du här.

Precise_insider

 

Totalt har 33 mäklare handlat i aktien under de senaste tre månaderna med Avanza Bank och Nordnet Bank som huvudaktörer. Avanza har 859 180 nettoköp till en snittkurs på 1,32 kr. Nordnet toppar säljsidan med 1 576 136 nettosälj till en snittkurs på 1,32 kr. Klicka här för mer information.

Framtiden

VD Thomas Marschall nämnde i intervjun som lanserades den 26:e september att de förväntar att Nigeria kommer bli en viktigt inkomstkälla för bolaget och därför en nyckeldel i deras Plan 2015. För att skaffa dig ett bättre perspektiv om potentialien i Nigera läs hela intervjun.

Fokus för Precise fortsätter att ligga på den amerikanska marknaden efter det goda resultatet i MINEX II. Det råder dock viss osäkerhet kring marknaden på grund av försenad amerikansk budget och osäkerhet kring allokeringen av medel. Omsättningen för det tredje kvartalet prognostiseras enligt Remiums analytiker till 9,7 MSEK. Läs mer här.

Nästa moment som bör bevakas: 25 oktober - Delårsrapport Q3

Notera att kvartalsrapporten annonseras i morgon (25/10)