UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nolato - Update

11:24 / 5 oktober 2011 Article

Nyheter

27/5: Svag efterfrågan inom Nolato Telecom under kvartalet. Stark utveckling för övriga affärsområden.

27/5: Kommuniké från Nolatos årsstämma

20/7: Positiv utveckling för Nolato Medical och Nolato Industrial

Analys

 • Nolato har lyckats bryta sig upp igenom 20-dagars glidande medelvärde och även kanaltaket har penetrerats. I och med att aktien befinner sig strax under det signifikanta motståndet vid 52,85 kr krävs dock en stängning över denna nivå för att på allvar kunna tala om ett trendbrott. På nedsidan är det 46,50 kr som bör hållas under uppsikt. Klicka här för hela den tekniska analysen.

  Nolato_update
 • Y/Y minskade försäljningen med 13 % mycket på grund av den svaga utvecklingen i Telecom där omsättningen minskade med 43 %. Medical vägde dock upp detta där omsättningen ökade med 27 % varav 10 % organiskt (exklusive valutaeffekter). Bakgrunden till det svaga resultatet är bland annat det låga kapacitetsutnyttjandet och senareläggning av nya projekt.
 • Enligt Remiums prognoser för 2011 handlas aktien i skrivande stund till P/S-tal på 0,4, direktavkastning på 12,1 % samt EV/EBIT på 6,9.

Nolato_nyckeltal

Insider & Mäklarstatistik

 

Nolato_insider

 • Det har inte skett någon insynsregistrerad handel i Nolato under de senaste sex månaderna. Skaffa dig ett historiskt och mer konkret perspektiv genom att klicka på bilden.
 • Totalt har 39 mäklare handlat i aktien under de senastre tre månaderna med SEB Enskilda och Handelsbanken som huvudaktörer. SEB har 128 975 nettoköp till en snittkurs på 55,38 kr. På säljsidan toppar Handelsbanken med 85 339 sålda aktier till en snittkurs på 56,37 kr.

Framtiden

 • VD Hans Porat nämnde i intervjun som genomfördes den 3:e maj att de framför allt långsiktiga trender som tycks skönjas är ökat behov av kapacitet för dataöverföring samt ett ökat fokus på "kosmetik och haptiska effekter" på själva mobilen. I ett konjunkturellt perspektiv ser Porat att Nolato Medical verkar på en marknad som är tämligen konjunkturokänslig.

  Nolato Telecom verkar på en marknad där "smart phones" växer enormt men poängterar att det är viktigare hur deras produktportfölj ser ut än hur marknaden utvecklas.
 • Omsättningen för det tredje kvartalet förväntas uppgå till 797,3 MSEK vilket motsvarar en negativ tillväxt om 10,1 %. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 51,8 MSEK. De nya kundprojekt som startas upp inom Telecom kommer förbättra marginalerna något under resten av året. För mer nyckeltal, klicka här.