UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Mindre och medelstora bolag på nytt utklassade av OMXS30

14:14 / 28 oktober 2011 Article

Remium AB är ägare till aktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är att spegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade på Stockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varje fredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellan RSX och OMXS30, vilket är ett index på Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Detta gör vi för att ge en kontinuerligt uppdaterad bild av hur aktierna i de mindre bolagen presterar i jämförelse med de större.

rsx20111028_1

Småbolagen har fortsatt att konsolidera medan OMXS30 stigit kraftigt under veckan som gått. Skillnaden på veckobasis uppgår till 8,6 procentenheter medan den på månadsbasis uppgår till 12,6 procentenheter. Grafen visar att skillnaden mellan dessa två index når nya årshögstanivåer och småbolagen ligger nu 19,9 procentenheter efter OMXS30 sedan årsskiftet sett.

Under veckan som gått har vi publicerat 19 nya analysuppdateringar på följande bolag:

Måndag: Lovisagruvan, Uniflex, 2E Group, Addnode, Sotkamo Silver

Tisdag: Arcam, Proact, ReadSoft, Micro Systemation

Onsdag: ITAB Shop Concept, Cision, Precise Biometrics, VBG Group

Torsdag: HMS Network, Mabi Rent, Empire, FormPipe

Fredag: BioGaia, Midsona