UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

LinkMed - Lyckad fas I studie

12:00 / 5 maj 2010 Article

LinkMed logotypLinkMeds portföljbolag AnaMar har avslutat sin fas I studie på AMAP102, en ny läkemedelskandidat för behandling av reumatism. Resultatet för fas I studien är positivt och bolaget planerar nu för fas II studien. Studien har genomförts i Storbritannien av Covance, som är en av världens ledande kontraktsforskningsföretag.
Fas I studien visade att läkemedelskandidaten AMAP102 är säker och tolereras väl av samt har farmakokinetiska egenskaper som gör det lämpligt att fortsätta utvecklingen till ett nytt läkemedel.

Efter den lyckade kliniska fas I studien förebereder nu bolaget fas II studien där man tittar på hur effektivt AMAP 102 är för att behandla reumatism. Den kliniska fas II studien är planerad att inledas under andra halvåret 2010.

AMAP102, som administreras oralt, fungerar genom att blockera och hämma produktionen av interleukin-6 (IL-6) och tumörnekrotiserande faktor-alfa (TNF-?), två viktiga cytokiner som är nära associerade med inflammatoriska sjukdomar såsom ledgångsreumatism. AMAP102 har också visat sig ha en positiv effekt på smärta. Ledgångsreumatism, reumatoid artrit (RA), drabbar cirka 21 miljoner människor globalt.

Klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet