UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

OPUS Prodox - Startar bilprovning i Peru

00:00 / 19 mars 2010 Article

Opus Prodox AB (publ) meddelar idag att bolagets helägda dotterbolag, SysTech International LLC, har sökt och erhållit tillstånd från kommunikationsdepartementet (MTC) i Peru för att bedriva bilprovning i landet. Bolaget kommer att öppna sin första bilprovningsstation i juni 2010 och förväntar sig en snabb expansion i den peruanska bilprovningsmarknaden, som bolaget uppskattar till totalt cirka 50 miljoner dollar på årsbasis.

Besiktningsprogrammet i Peru, som går under namnet CITV, håller för närvarande
på att rullas ut och omfattar kontroll av fordonets hjulinställning, stötdämpare, bromsar, strålkastare, en visuell undersökning samt en miljökontroll. Alla fordon i Peru måste besiktigas årligen och för vissa typer av fordon krävs två inspektioner per år. 

Bilprovningsstationer finns sedan en tid på plats i vissa delar av landet men det återstår fortfarande ett flertal områden där stationer saknas. Samtliga stationer ägs och drivs av privata aktörer, för vilka MTC sätter vissa minimum krav. SysTech\´s bilprovningsprogram kommer att komplettera det existerande CITV programmet med ett helautomatiserat system som baseras på en beprövad teknologi och med betydande kostnadsfördelar.

Detta är bolagets första steg in på den latinamerikanska bilprovningsmarknaden. Peru och andra länder i regionen erbjuder stora tillväxtmöjligheter för bolagets verksamhet utanför USA, säger Lothar Geilen, VD för SysTech. Vi ser med tillförsikt fram emot att etablera vår helautomatiserade bilprovningsteknoklogi på dessa marknader och har som målsättning att snabbt etablera oss som en av de tre störstabilprovningsföretagen i Peru.

Klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet