UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

NetOnNet - Stark tillväxt i december

00:00 / 7 januari 2010 Article

NetOnNets försäljning i december överträffade bolagets förväntningar och tillväxten blev över 20%, mycket tack vare väldigt bra försäljning under mellandagarna.
Det är NetOnNets Lagershopar som genererar mest tillväxt men även Internetshopen ökade mot föregående år.

- Vi har haft en enastående marknadsposition på Internet de senaste åren så tillväxtmöjligheterna är något mer begränsade där jämfört med våra Lagershopar, säger Anders Halvarsson, VD på NetOnNet.

Försäljningen tog bra fart redan i början av december men det är den hårt konkurrensutsatta mellandagsförsäljningen som har överraskat mest. För hemelektronikbranschen kännetecknas mellandagarna av en enormt reklamintensiv period med löften om kraftigt nedsatta REA-priser. NetOnNet gick dock framgångsrikt mot strömmen med sin reklamkampanj under devisen "Just nu - ordinarie pris".

- Det verkar som att konsumenterna genomskådar våra konkurrenters så kallade REA-kampanjer. Prisstatistik visar att priser höjs rejält i början av december för att sedan sänkas till ordinarie priser direkt efter jul vilket man då kallar REA. Det är en metod som vi inte använder. Våra ordinarie priser ligger under de flesta så kallade REA-klippen från övriga aktörer på marknaden. Dessutom finns det bara ett pris att förhålla sig till hos oss eftersom vi har samma pris i Lagershoparna som på Internet, säger Anders Halvarsson.

Försäljningen för perioden november-januari redovisas i NetOnNets delårsrapport den 5 mars 2010.

Klicka här för att läsa Remium Review på bolagets Q2-rapport 2009/10

Klicka här för att räkna på NetOnNets aktie