UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

RSX vs. OMXS30 v. 36

00:00 / 4 september 2009 Article

Remium AB är ägare tillaktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är attspegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade påStockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varjefredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellanRSX och OMXS30, vilket är ett index på Stockholmsbörsens 30 mestomsatta bolag. Detta gör vi för att ge en kontinuerligt uppdaterad bildav hur aktierna i de mindre bolagen presterar i jämförelse med destörre.

  • Diamyd Medical steg under gårdagen markant till följd av ett pressmeddelande som talade om en tydlig positiv trend i en av bolagets studier. Aktien noteras i skrivande stund återigen på kurser över 100 kr.

  • Mannerheim Invest lade under veckan ett budpliktsbud på Megacon à 23 kr per aktie. Större aktieägare har förbundit sig att sälja enligt detta avtal och i samband med pressmeddelandet kontrollerade Mannerheim Invest 76,7 procent av rösterna och kapitalet.

  • Proact har under veckan varit uppe och tangerat årshögstanivåer kring 55 kr. Idag kom även en nyhet om att det börsnoterade investmentbolaget Öresund gått in som ägare och förvärvat cirka 5 procent av aktierna i bolaget.