UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

RSX vs. OMXS30 v. 34

00:00 / 21 augusti 2009 Article

Remium AB är ägare tillaktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är attspegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade påStockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varje fredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellan RSX och OMXS30, vilketär ett index på Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Detta gör viför att ge en kontinuerligt uppdaterad bild av hur aktierna i de mindre bolagenpresterar i jämförelse med de större.

  • Swedol kom under onsdagen med en rapport som marknaden uppskattade. Bolaget lyckades höja såväl omsättning som resultat trots ett tufft marknadsläge. Aktien har under den senaste månaden stigit omkring 30 procent på börsen.

  • Sensys Traffic släppte på onsdagen en rapport som inte nådde upp till marknadens förväntningar. Aktien handlades ner krafitigt och bröt stödet kring 2,70 kr.

  • Fastighetsbolaget Sagax som äger och förvaltar framförallt lagerfastigheter, av vilka merparten återfinns i Stockholmsområdet rapporterade under onsdagen det starkaste förvaltningsresultatet man någonsin gjort. Aktien har under den senaste månaden stigit dryga 15 procent på börsen.