UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Att räkna på ett case

00:00 / 7 juli 2009 Article

På introduce.se finner du alltid uppdaterade historiska nyckeltal och prognoser på innevarande räkenskapsår. Att gå tillbaka i tiden, även på kvartalsbasis, för att titta på eventuella säsongsvariationer och mönster är ofta en viktig del när man tittar på ett nytt bolag (case).

Att räkna på sina intressebolag för att sedan möjliggöra jämförelsevärderingar är dock inte alltid helt enkelt. För att underlätta för dig som investerare har vi därför skapat en nyckeltalsräknare som du finner om du klickar på fliken \"Nyckeltal\" för det bolag du vill räkna på.

Mata in aktiekurs och välj sedan vilket år du vill hämta in finansiell data ifrån. Vår tanke är att Remiums AB:s prognoser som hämtas in främst ska vara en vägledning för dig som investerare. Har du själv en annan uppfattning om vad bolaget ska tjäna så kan du ändra direkt i räknaren och nyckeltalet ändras i realtid.

Nedan finner du en lista på P/E-talen för ett urval av bolag, baserat på förväntade vinster för 2009. Är du intresserad av fler nyckeltal - använd nyckeltalsräknaren! För en förklaring av P/E-talet men även de andra nyckeltalen - tryck på det lilla plustecknet intill nyckeltalet i räknaren.

(Data nedan baseras på senast betalda kurs 11:00)

Bolag:     P/E-tal:
Biogaia     19,5
Net Entertainment     14,4
Beijer Alma     13,7
Phonera     10,6
Micro Systemation     10,3
AllTele      9,7
Vitec      7,5
Consilium      6,4