UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Global Health Partner - Fetmabehandling i Tjeckien

00:00 / 9 december 2009 Article

Global Health Partner har startat verksamhet för behandling av fetma i Prag och de första överviktsoperationerna har nu genomförts. Tjeckien har en välförsäkrad befolkning där patientströmmarna styrs till kliniker med starka medicinska resultat.

”Tjeckien är en av de marknader som vi har identifierat som intressant och vi är väldigt glada över att starta upp denna verksamhet tillsammans med vår mycket kompetenta partner, professor Martin Fried” säger Per Båtelson, Global Health Partners VD.

Prevalensen av sjuklig övervikt eller fetma i Tjeckien är enligt WHO 17%, vilket är en högre nivå än Sverige (ca 12,5%). Antalet överviktsoperationer i Tjeckien har stigit snabbt de senaste åren och uppskattas nu uppgå till drygt 1 000 per år. Antalet operationer i Sverige, med ungefär samma antal invånare, överstiger 3 000 per år. Behovet är i båda länderna betydligt större än så.

Klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet