UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

RSX vs. OMXS30 v. 45

00:00 / 6 november 2009 Article

Remium AB är ägare till aktieindexet Remium Small Cap Index Sweden (RSX). Syftet med RSX är att spegla marknadsutvecklingen av Small Cap-bolag noterade på Stockholmsbörsen, NGM, First North och Aktietorget.

Varje fredag publicerar vi en veckojämförelse (torsdag till torsdag) mellan RSX och OMXS30, vilket är ett index på Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Detta gör vi för att ge en kontinuerligt uppdaterad bild av hur aktierna i de mindre bolagen presterar i jämförelse med de större.

  • RSX (Remium Small Cap Index) ligger fortfarande i täten mätt från årsskiftet med en uppgång på 62,8% jämfört med 42,6% för OMXS30. Utifrån månads- och veckostatistiken kan vi dock konstatera att det snarare är de större bolagen som gått bra på börsen under den senaste tiden även om också RSX noterar en mindre uppgång.

  • Under veckan har flertalet av våra bevakade bolag släppt sina rapporter för det tredje kvartalet. Vill du läsa rapporten så är det bara att klicka dig fram till det bolag vars rapport du söker och sedan klicka på pressmeddelanden. Håll sedan utkik efter de Reviews som kommer i samband med rapporterna.

  • Två nyligen tillagda bolag på introduce.se är Empire och Bringwell. För att hitta ett brett utbud av information kring dessa bolag kan du klicka på bolagsnamnen ovan.