UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

2Entertain - Köper Wallmans för 120 MSEK

00:00 / 12 oktober 2009 Article

Styrelsen i 2Entertain AB (publ), en av Nordens största producenter inom upplevelseindustrin, har beslutat att förvärva Wallmans Nöjen AB (publ). Förvärvet har beräknat tillträde den 31 oktober och finansieras via nyemission, (företrädesemission), riktad emission, säljarrevers och banklån.

Förvärvet med en köpeskilling om 120 MSEK, ska delvis finansieras genom en garanterad nyemission som ska godkännas av 2Entertains aktieägare vid en extra bolagsstämma, till vilken kallelse kommer separat inom kort.

– 2Entertain och Wallmans har historiskt haft ett nära och framgångsrikt samarbete och det känns därför naturligt att utöka och befästa samarbetet ytterligare. Wallmans har ett unikt dinnershowkoncept som kompletterar 2Entertains verksamhet och tack vare förvärvet skapas en ledande och ännu starkare Nordisk aktör inom upplevelseindustrin, säger Robert Mesterton, styrelseordförande 2Entertain.

I och med förvärvet omsätter det nya 2Entertain drygt 800 MSEK på årsbasis.

Klicka här för detaljerade nyckeltal och prognoser på 2Entertain

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet